Moulin Rouge!

moulinrouge plakat

Drama | Musical | Romance

Rendezte: Baz Luhrmann

Írta: Baz Luhrmann & Craig Pearce

Zene: Craig Armstrong

Bemutató: 2001 Május 9

Hossza: 127 perc

Pár színész:

Nicole Kidman … Satine
Ewan McGregor … Christian
John Leguizamo … Toulouse-Lautrec
Jim Broadbent … Harold Zidler
Richard Roxburgh … The Duke
Jacek Koman … The Unconscious Argentinean

Trailer:

Summa: There was a boy…Christian, egy furcsa, elvarázsolt legény, aki elindult, hogy magának inspirációt szerezzen és írjon. Ennél nem is találhatott jobb helyet, mint a párizsi Moulin Rouge-t ;).Egy olyan világba csöppent, ahol mindent szabad, csak szerelembe esni nem. A legnagyobb kurtizán hódította meg a szívét és a szerencse meg balszerencse párosa jól össze is kavarta kettőjüket. Viszont még valakinek megtetszett Satine, méghozzá a Duke-nak, aki pénzelni szerette volna Satine-ért cserében a Moulin Rouge első igazi színházi előadását.

Duma: Nagyon érdekesen forognak a lapok a történet során és frappáns módon van megspékelve egy-egy betétdallal. Az ötletek kavalkádja már az elejétől kezdetét veszi. A film úgy kezdődik mint egy operett, a karmester kiáll, meghajol és amíg levezényeli négy éneknek az ízelítőjét, a háta mögött a függöny elhúzódik és kezdődik a film. Az elemelés, a mesébe átcsöppenés, a képregényesítés újra meg újra megjelenik. Ezek az elemek nagyon élvezhetővé teszik a keretbe tett történetet. A keret már az elején lelövi, hogy Satine meg fog halni és mégis a film végig érdekfeszítő. Jól váltják egymást a hangulat hullámok, és ennek megfelelően a színek világa és a gyönyörű dalok is.

Persze maga a színészi játék is szenzációs, de ez várható volt Nicole Kidmantől, Ewan McGregortól és társaiktól. A film képi világa nagyon különleges, olyan mint egy élvezhető giccs festmény, eszméletlen váltásokkal.

Kedvenc: Az összes zene szám szenzációs, elég nehéz lenne kedvencet választani (mert, hogy ezt terveztem), úgyhogy felsorolom azokat, amelyek eszembe jutnak hirtelen: Come what may, One day i will fly away, Your song, Spectacular spectacular, Diamonds are the girls best friend, Roxanne, Like a virgin, és persze az Elephant medley. Keresd meg őket és hallgasd meg 😀

moulin rouge harom

Oscar: Látványra és jelmezre kapta meg a díjat, de még jelölve volt az operatőr, vágás, smink, hang vágás, Nicole Kidman női főszerepéért és a legjobb filmnek is. De A beautiful mindnak itélték oda a fődíjat.

Imdb trivia:

  • A “Like a virgin” jelenetében, hogy a táncosok ne csúszkáljanak a padlót Coca cola-val mosták fel.
  • 143szor hangzik el a love szó a film során.

Rating: !Must-See-Movie!

Reklámok

6 responses to “Moulin Rouge!

  1. A Moulin Rouge a kedvenc musicalem… és azt hiszem ebben mindent elmondtam… Jajjj… és Baz az a rendező aki tudja hogy hogyan csinlja be a bulit és közben hogyan csináljon ki minket… (…Romeo X Juliet…)

  2. Eddig nem is hallotam erről a filmről :). De mivel nem szeretem túlzottan a musicaleket, és a Moulin Rouege-ban amúgy is volt szerencsém megnézni egy előadást, azt hiszem, nem is fogom megnézni a filmet. De a Beautiful Mind már fenn van a megnézendő listámon :).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s