Shelter

Shelter plakat

Drama | Romance | Sport

Rendezte: Jonah Markowitz

Írta: Jonah Markowitz

Zene: J. Peter Robinson

Bemutató: 2007 Június 16

Hossza: 88 perc

Pár színész:

Trevor Wright … Zach
Brad Rowe … Shaun
Tina Holmes … Jeanne
Jackson Wurth … Cody
Katie Walder … Tori
Matt Bushell … Alan
Ross Thomas … Gabe

Trailer:

Summa: Zach a tipikus szomszéd legény, vagy mégsem. Nem biztos, hogy megszokottnak nevezhető egy olyan legény, aki beszámíthatatlan apjával, nővérével és annak kisfiával lakik egy fedél alatt. Mindemellett ha kell anyjánál többet gondozza unokaöccsét. Nem vették fel a CalArts egyetemre így most egy gyorsétteremben dolgozik és még megpróbál szabad idejében szociális életet élni és szörfözni is. Ezzel a nem mindennapi legénnyel ismerkedünk meg, aki nem nagyon jön ki a barátnőjével, szakítanak is, viszont eltölt egy délutánt a legjobb haverjának a bátyjával és innen kezdenek változni a dolgok.

Szememen keresztül: Pont amennyire nem tudtam végignézni, és nem tetszett a Brokeback Mountain, pont annyira tetszett a Shelter. A legjobban az ragadott meg, hogy az (általában nagy hisztériát kiváltó) meleg-szál nem kap elnyomó mértékben főszerepet, hanem más érzelmi szálakkal kapcsolódik szorosan össze és úgy fonódik egy egésszé a történet. A story maga sok oldalú és sok elemből tevődik össze. Folyamatosan más-más problémákat emel ki. Itt gondolok a melegség mellett, annak elfogadására, kezelése, a kisgyerektől való elrejtésére. Magának Codynak a jelenléte és viszonyhálója anyjával és nagybátyjával, akit apa híján apának nevez. Vagy a család és egyetem kérdése. Nagyon-nagyon sokszínű.

A rendezés megragad egy pár gyönyörű képet, helyzetet, és nagyon szépen kibontja. Szenzációsan játszik a napfénnyel és persze a habokkal. Az újra meg újra megjelenő óceán nagyon uralja a film látványvilágát. A film végén annyira megkívántam a vizet, hogy elmentem tusolni. 😉 A zene megválogatása is kiváló. Jókor jönnek be a jó zenék, sőt a tábortüzes résznél például nagyon szépen megy is ki, megteremtve Zachnek az elmerengését. A csendek és persze a vízcsobogás is bele van komponálva a filmbe.

A színészi játékról is csak jókat tudok mondani, habár senki sem alakít eget rengetőt. Talán Trevor Wright, aki viszont nagyon érzékletesen jeleníti meg azt a változást amin Zach keresztül megy. A szöveg is nagyon jól van megírva és kezelve, ahol nem kell beszélni ott csend van, ahol zavart duma kell, ott zagyválnak. Mindig a tökéletes szavakat hallottam a szereplők szájából.

Shelter ossze

Kedvenc: A jelenteket egyike sem obszcén és egyik sem csöpögős, egy kellemes utat találtak meg, amely megfelel azoknak is, akiknek a tolerancia szintje nem túl magas. És mindezt egy puha színvilág övezi.

Imdb trivia:

  • Amikor Zach meghallgatja a CalArtstól kapott üzenetet a telefonján, akkor a rendező
  • hangját halljuk az üzenetrögzítőn.
  • Trevor Wright és Brad Rowe heteroszexuálisak 😛

P.S.: Csak nyitott szívvel és lélekkel ajánlom, a témáját tekintve. De amúgy is csak tiszta szívvel és toleránsan érdemes élni.

Rating: Jó.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s