Stardust

Stardust plakat

Adventure | Fantasy | Romance

Rendezte: Matthew Vaughn

Írta: Jane Goldman és Matthew Vaughn

Zene: Ilan Eshkeri és Take that

Bemutató: 2007 Augusztus 9

Hossza: 128 perc

Pár színész:

Ian McKellen … Narrator (voice)
David Kelly … Guard
Ben Barnes … Young Dunstan
Kate Magowan … Slave Girl / Una
Charlie Cox … Tristan
Sienna Miller … Victoria
Henry Cavill … Humphrey
Nathaniel Parker … Dunstan
Peter O’Toole … King
Mark Strong … Septimus
Jason Flemyng … Primus
Mark Heap … Tertius
Michelle Pfeiffer … Lamia
Claire Danes … Yvaine
Robert De Niro … Captain Shakespeare

Trailer:

Summa: Egyszer volt, hol nem volt, valahol Angliában volt egy kis falu, melyet Falnak hívtak. Nevét a mellette lévő hosszú kő falról kapta, amely a legendák szerint elválasztotta a mi világunkat egy mesebeli világtól. Egyszer egy ifjú legény, Dunstan átszökött a szigorúan őrzött falon, és találkozott egy gyönyörű lánnyal. Viszont mikor visszatért saját világába, alig telt el kilenc hónap kopogtak az ajtaján. Egy kisbabát küldtek neki a fal túloldaláról. Ez a kisbaba a mi hősünk. (18 év múlva) Tristan már túl volt a gyermekkoron, eljött az ideje, hogy férfivá váljon. Szíve választottjának, hogy bebizonyítsa szerelmét, megígéri, hogy elhozz neki egy lehullott csillagot, amely a fal túloldalán landolt. Tristan elindul a csillag keresésére, egy csodálatos utazásra, amelyen akad egy két riválisa. Nézzétek meg a filmet, hogy lássátok meg, hogy alakul a mese.

Szememen keresztül: Egy olyan csodálatos világ, egy klasszikus, végre egy tökéletes mesevilág. Lehet, hogy ezzel csak én vagyok így, de nagyon ritkán találkozom, olyan filmekkel, amelyek a klasszikus mese világát adják vissza és nem valami elmodernizált mese-változatot vagy nem egy (a Gyűrűk Ura után elterjedt) háborús hős-mesét. Úgy éreztem magam végig, mint egy három éves kisfiú, akinek mesél a nagytatája. Megjelennek a klasszikusok: a király és a három (azaz négy, vagyis hét) herceg, a három boszorkány, a bátor hős, a csodálatos hercegnő (a mi esetünkben egyenesen az Esthajnalcsillag), a mágia és még sok-sok más.

De a lényeget csak most mondom el. 😉 Miközben a film mindazt visszaadja, amiről eddig papoltam, amellett egy frappáns paródiája is a klasszikusoknak. Folyton leleplezik a hagyományos motívumokat, miközben pont azokat képviselik ők is. Folyamatos váltásokkal robog előre úgy a történet, mint a cselekmény és mindezt egy tökéletes látvány világ övezi.

Stardust ossze

Kedvenc: A háttérzene tökéletes, ha szabad ezt így kimondani és a Take that dal egyszerűen elvarázsol. A film cseresznyéje ez esetben az utolsó ütközet, amikor megküzdenek a három boszorkánnyal. Annak a jelenetnek a fordulatai és látványbeli megoldásai a leg lenyűgözőbbek.

Rating:  Csillag5 Ismét és megint, újra meg újra!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s