Elemek Harca ~ Negyedik rész

4.


Ez a tanév sem kezdődött különben, mint az összes többi, itt a Marié Curie-ben. Ashley nem nagyon várta a sulit, de úgy gondolta, hogy a szünetekért megéri elmenni…

A katolikus tábor zárása sem volt valami nagy durranás, a nyerteseket nem ismerte, senkinek sem esett bántódása az erdőben és mindenki visszatalált a táborhoz, szerencsésen. Csak egy fiú esett állítólag bele valami gödörbe, de nem törte el semmijét. Meg egy lány, a szobatársai szerint, késő este érkezett vissza a táborhelyhez, összeszedte a cuccait és otthagyta a tábort még azon az éjszakán. Visszatérve a sulira … Megkezdődött. Persze Ashleyéknek volt a legtöbb órájuk, A-sok lévén. Az biztos, hogy megvolt a negyven egy hétre, és az anyag sem volt valami könnyű. De valahogy kibírják, gondolták.

Kedden az A-soknak tornaóra után magyaróra következett. Már egy negyedóra eltelt az órából, mikor megszólalt a magyartanárnő az orrát húzogatva:

–         Légy szíves, Ashley, nyisd ki az ablakot, mert már nem bírom. Nem kapok levegőt. Ma megint szagos óránk van…

–         Mint minden kedden… – gondolta Ashley.

Felállt és az ablakhoz lépkedett. Ő is érezte a szagot, és dicsérte a tanárnő eszét, hogy kinyittatta az ablakot. Neki, hogy nem jutott eszébe hamarabb? Sajnos vannak olyanok az osztályban, akik keményen leizzadnak. Ez normális dolog, csak azzal van baj, hogy az illető nem érzi, és a tapasztalatok szerint otthon ezért nem is mosakszik meg, feltételezte Ashley.

A lány alig ért hozzá az ablakhoz, az könnyedén kinyílott és erős szél áramlott be a terembe, amely ki is cserélte az osztályteremben a levegőt.

–         Így már mindjárt jobb. Visszaülhetsz, köszönöm. – mondta a tanárnő, visszatért a leckéhez, és a diákok újra álomba szenderedtek.

Ashley aznap mikor hazament, nekiállt takarítani a szobájában. Lement édesanyjához, hogy elkérje a portörlőt, de az édesanyja mielőtt odaadta volna neki, megállította egy szóra:

–         Mi az a karkötő a kezeden, még sohasem láttam.

–         A táborban készítettük. – nézett nagy döbbenten Ashley a karkötőre, hisz valójában nem tudta honnan van. – Nem mondtam? Légy szí, a portörlőt.

A karkötő kis fehér kövekből volt összefűzve, a középső, legnagyobb fehér kövön volt egy jel, ami ismerősnek tűnt, de hirtelen nem tudta honnan:

א

Végül is nekiállt port törölni, nem sokat törte az eszét ezen a dolgon. Elsőnek a tévét akarta letörölni, a teteje csupa por volt. Hogy utálta ezt a munkát! Odament és szórakozottan végig húzta az ujját a tv tetején. Ahol végigment az ujja, ott mintha szél kerekedett volna, háromszor olyan vastag csíkban tűnt el a por, mint amit az ujja kellett volna fölmártson. De nem vette észre, mert mielőtt megnézte volna unottan letörölte az egészet.

Este mielőtt még lefeküdt volna, szokás szerint bekukkantott a bátyjához, aki három évvel volt idősebb nála. Már aludt.

„Persze a zoknik a szoba közepén” – gondolta Ashley. Szórakozottan intett a kezével és arra gondolt, hogy miért nem tudja legalább az ágy alá berugdosni őket mielőtt lefeküdne. De mintha teljesült volna a kívánsága, a zoknik berepültek az ágy alá. Ashley megijedt, becsapta az ajtót és felmenekült a szobájába. Miután becsapta a saját ajtóját is belülről, nagyon hülyén érezte magát, és a szíve hevesen zakatolt. Miért ijedt meg? Mi történt? Mire vélje ezt? Lehet valami csoda folytán teljesülnek a kívánságai?

–         Próbáljuk ki! – gondolta. – Mondjuk, azt kívánom, hogy itt teremjen előttem Brad Pitt. Most.

Várt, de nem történt semmi.

–         Lehet ez túl nagy kérés volt. Akkor mondjuk, legyen az, hogy kapcsolódjon le a villany.

Most sem történt semmi.

–         Lehet már elfogyott a három kívánság, de miket is kívánhattam?

És ilyen gondolatokkal fejében elaludt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s