Torchwood

torchwood plakat

Science fiction, Drama

Creator: Russell T. Davies

3 évad – 31 rész

Pár színész:

John Barrowman          …         Captain Jack Harkness

Eve Myles        …         Gwen Cooper

Gareth David-Lloyd     …         Ianto Jones

Burn Gorman   …         Owen Harper

Naoko Mori    …         Toshiko Sato

Kai Owen        …         Rhys Williams

Trailer:

Summa: Angliában, Cardiffban egy téridő repedés húzódik a városon keresztül és ezen keresztül az univerzum minden pontjáról különböző űrlények potyognak át. Torchwood, a katonaságon és rendőrségen kívüli, azok felett álló szervezet ezekkel a földön kívüliekkel foglalkozik, jobban mondva bánik el. Céljuk, hogy megvédjék a földet.

Duma: Nem követek sok sorozatot. Az animék általában lekötik ezt a kategóriát. Mégis a deviantart-on felfigyeltem erre a fura folytatásos filmre. Az egész úgy indult, hogy bele nézek. Majd, hát ezt a részt még megnézem. És végül most 1 órakor fejeztem be a harmadik évad utolsó részét. A sorozat Doctor Who mellékága ként indult és nőtte ki magát három évadosra.

A sorozat első két évada részről részre különböző témával foglalkozik, amelyet ugyanaz a csapat él meg. Egy halhatatlan jóképű Kapitány, egy kíváncsi volt rendőrnő, egy szerencsétlen-geci orvos, egy kedves japán zseni és egy „nemcsak” kávés fiú. Jack, Gwen, Owen, Tosh és Ianto nap mind nap megküzdenek valami felfoghatatlannal és napról napra többet tudunk meg róluk. Valójában így a végén most azt gondolom, hogy a sorozat első két évada nem annyira szenzációs. Viszont vannak részei amelyek köröm-rágóak és a harmadik évadért megéri (akár) végigszenvedni az előtte levő 26ot. A harmadik évad, melynek címe Children of Earth, kis háttérinfóval megáll a saját lábán, úgyhogy akár külön csak azt is megnézhetitek.

Kedvenc részem a második évad utolsó előtti része (12) Fragments, amikor egy nagy robbanás maga alá temeti az egész csapatot és mindenki előtt lepereg egy rész az életéből. Nem csak azért tartom a legjobb résznek, mert itt végre megtudunk dolgokat róluk, hanem minőségi szempontból is kiemelkedik az előző részekhez képest (rendezés és szöveg). És szerencsére a harmadik évad még egy adaggal profibb.

torchwood

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a sci-fi műfajt és az angol akcentust agyfacsaró szinten (én kifejezetten élveztem).

Rating: Csillag3 Jó.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s