Elemek Harca ~ Hetedik rész

7.


Ösztönösen egymás társaságát keresték. Már akarva akaratlanul egymásba botlottak a folyóson vagy az osztálytermekben és azon vették észre magukat, hogy nagyon jó barátok lettek. Gyorsan telt az idő. Alig kezdődött meg a suli, a tél már el is telt, csak jött és ment. Már már nyáriasak kezdtek lenni a tavaszi napok. Akármennyire is nyitva tartották a szemüket, akárhogy is figyelőztek, nem tudták sehogy sem kitalálni, hogy ki lehet a negyedik „tag”, aki hozzájuk tartozik. És annak ellenére, hogy be akarták tartani a megegyezést, használgatták az erejüket, persze titokban…

Egy nap elmentek a bankba, hogy ottan Carlt elkéreztessék az édesanyjától a „weekendre” fürödni. A strandra akartak menni, ami a város egyik szélén volt. Nagy szabadtéri fürdőmedencék, csúszdák, ugróállványok: így kell elképzelni a hadleystowni „weekend”-et. Carl édesanyja a bankban dolgozott, egész hétvégén…

A bank épülete már messziről kilátszott a park fái közül, egy magas fehér kupolája. Amíg a parkon keresztülballagtak egyikőjük sem szólt semmit, még a bőbeszédű Kevin sem mukkant meg. Rossz előérzete volt valamivel kapcsolatban, úgy érezte, hogy Carlt nem fogják elengedni. Ezért azon kezdett gondolkodni, hogy mit is fog csinálni, ha Carlt tényleg nem engedik el, és nem lesz fürdés. Úgysem volt kedve hozzá. Carl mindig imádott lubickolni. Ő viszont nem igazán szerette a vizet, amióta megkapta az erejét. De nem volt mit csinálni, Ashley szépen megkérte, hogy ha Carlért nem is akkor az ő kedvéért legalább jöjjön el.

Az épület közelről még hatalmasabbnak tűnt, mint messziről. Inkább elriasztotta az embereket, minthogy idecsalogatta volna őket. De ha az ember már közelebb jött, akkor biztonságérzete támadt a masszív és nagy épülettől. Bementek az épületbe, és megkeresték Carl édesanyját. Kis várakozás után időt tudott szakítani rájuk, sőt mi több el is engedte a fiát. A lényeg nem is a kérezés volt, hanem a belépő ára, amit meg is kaptak. Kifele menet szembementek három furcsa emberrel. Az egyik férfi úgy nekiment Kevinnek, hogy a fiú szinte elesett.

–         Elnézést… Nem mintha én lennék a hibás, de… – súrolgatta Kevin a sajgó vállát.

A pasas valamit morgott, de még hátra sem nézett. A kezében valami fekete sapkaszerűséget szorongatott, sőt mindhármuk kezében az volt. Mikor a fiatalok végre kiértek az épületből, épphogy lementek a lépcsőkről, fojtott sikolyt hallottak odabentről, és egy tompa pukkanást.

–         Mi volt ez?! – sikkantott fel Ashley.

–         Ti is hallottátok? – Kevin megfordult.

–         Bankrablók!!! – kiáltotta Carl és be is rohant az épületbe.

–         C.J.! Állj! Ne rohanj be! – utolérték Carlt és valahogy meg is állították.

–         Sokat nem érsz el egyedül a vízágyúddal. – viccelődött Kevin.

–         Te csak hallgass, és vigyázz, hogy nehogy felgyújtsd anyum munkahelyét.

–         Ne félj, már tudok bánni a tűzcsóvákkal!

–         Hát nem arról volt szó, hogy nem használjuk őket? – fakadt ki Ashleyből a megállapodásuk kudarca.

–         Ó, Ash, nézz a szemembe és mondd azt, hogy te nem próbálgattad! – erre Ashley elvörösödött.

–         Fejezzük be! – Ashley gyorsan elterelte a témát – Hárman vagyunk, így mindenkinek jut egy-egy fickó.

–         Én megyek, megkeresem anyut.

Azzal Carl egy mellékajtón keresztül kerülve, bement az épületbe. Ashley még utána szólt egy „vigyázz magadrát”, de már biztos nem hallotta. Ashley és Kevin úgy döntöttek elülről indulnak. Amint a nagy teremhez értek, bekukucskáltak és látták, hogy mindenki a földön fekszik, és két ember hadonászik a fegyverével.

–         Most mit csináljunk?

–         Hát nem ronthatunk rájuk, csak úgy…

–         De igen, – villant meg a lehetőség Ashley elméjében. – Te rájuk rontasz, és én majd fedezlek oldalról, csak várj egy pár pillanatot, hogy helyezkedjek el az emberek közt.

Ashley közelebb lopakodott és lefeküdt a földre, mint a többi ember. Így lopakodott közelebb és közelebb teljesen beleolvadva a fekvő tömegbe, amely úgy festett, mint valami szardíniás doboz.

Időközben Carl valahogy bejutott az édesanyja mellé, aki egy kis irodahelyiségben kuporgott. Az édesanyja nagyon meglepődött, de Carl próbálta megnyugtatni, hogy ne idegeskedjen. Sajnos maga sem volt meggyőződve arról, amit mondott. Az ajtóhoz simult és hallgatózni kezdett. Édesanyja mind próbálta visszahívni, de nem hallgatott rá. Valakinek a hangját hallotta, amint azt kiáltja: „Állj, mi van itt!?”. Kevin volt az, berohant a terembe és magára vonta a figyelmet. Egy rendőr felugrott, hogy az alkalmat kihasználva akcióba lépjen, de nem éppen úgy történtek a dolgok, ahogy ő akarta. Ashley is lépett, méghozzá hamarabb, mint a rendőr, felemelte kezeit és a kicsapódott ablakokon olyan erős szelet parancsolt be, hogy a két rablót rendőröstől a falnak vágta. Erre már Carl is kilépett az ajtón. Két kezét egymás mellé emelte, és vízsugarat lövellt a rablókra, de a sugár elszélesedett és nem tett nagyobb hatást, mint egy öntözés. Kevin két tűzgömböt formált a kezével és nekihajította a meglepett rablóknak, akik a fal mellett álltak. A gömbök repülés közben egy kicsit irányt tévesztettek: a rablóknak a lábuk közé csapódtak. A hatás végül is eléggé jó volt. A két rabló a földön fetrengett nagy vizesen a lábuk közét szorongatva. Már felülkerekedett volna a három hősünkben a dicsőség, mikor megjelent a harmadik rabló és gondolkodás nélkül elsütötte a fegyverét Ashleyre, aki hármuk közül középen állt. Mindkét fiú egyszerre kapta el Ashleyt, hogy a földre rántsa, amikor óriási fény gyúlt a teremben. Olyan erős fény, mintha egy világítótorony lámpájával egy méterről a szemedbe „lámpáznának”. A fény, mintha falat alkotott volna előttük, és a golyó lepattant róla. Mire észbe kaptak és a szemük világát is visszanyerték, a rablók félvakon feküdtek a földön és egy fehérruhás hosszú, szőke hajú nő rohant ki az ajtón. Utána szaladtak, de mire kiértek már sehol sem volt. Vajon ki lehetett ő? A föld erejének a tulajdonosa nem lehetett, hisz a föld nem világít. De akkor ki ő…

Reklámok

2 responses to “Elemek Harca ~ Hetedik rész

 1. Szii. No ennyit átjavítottam, igyekeztem pontos és figyelmes lenni, azért még te is nézz utána. Egyébként többnyire csak egybeírós-különírós- plusz vesszőhibáid vannak. Ezért is mondtam, hogy ne nagyon hagyatkozz a wordra, mert ő nem tudja, hogy mit akarsz te leírni. Szóval erre figyelj ezentúl 🙂 De kedvet kaptam most a javításhoz, úgyhogy szívesen kijavítom a többit is.
  u.i. : Ahol meg te másra gondoltál, mint amire én és én okoskodva kijavítottam, ott előre is elnézést kérek 🙂

  1.
  – Napló regényke –>van olyan irodalmi műfaj, hogy naplóregény; hogyha innen származik az elnevezésed, akkor egybe kellene íródjon, hogyha máshonnan és nem véletlenül írtad így, akkor hatalmas bocsánat! (egyébként itt jön be az első kérdésem: miért ez az elnevezés? A kicsinyítő képző érthető, de miért napló? Nem igazán találtam a napló műfajra jellemzőket a regénykében, ezért lehet valami érdekes, visszafordított, megtekert, játékos, titkos jelentése is..szóval várom a magyarázatot 🙂 )
  – szarvas hibákat –>szarvashibákat
  – az ”Szummá”-ba –>a “Szummá”-ba
  2.
  – Melaniet felment (…) –>Melanie
  – Neki ültek –>Nekiültek
  3.
  – Oda ment –>Odament
  – A árnyékot –>Az árnyékot
  – félre kapta –>félrekapta
  – Melanie üzenetét az éjjeli szekrénykén várta –>Melanie üzenete az éjjeli szekrénykén várta / Melanie üzenetét az éjjeli szekrénykén találta
  – Egy olyan árnyak, ami nem az övé volt. –>árnyék
  4.
  – Az katolikus tábor zárása (…) –>A katolikus tábor / Az a katolikus tábor
  – magyar óra –>magyaróra
  – negyed óra –>negyedóra
  – magyar tanárnő –>magyar tanárnő = magyar nemzetiségű tanárnő; magyartanárnő = a magyar nyelvet tanító tanárnő (ennek most jártam utána, mert nekem sem volt egészen tiszta)
  5.
  – német óra –>németóra (igazából ennek is utánanéztem: németóra = tantárgy; német óra = made in Germany óra)
  – olyan dolgok történjenek mint vele –>olyan … , mint …
  – Tetőzésként mikor (…)Na meg az incidens mikor (…) –>…, mikor
  – Itt volt az idő, hogy Kevin is eltátsa a szája. –>száját. (de lehetne úgy is, hogy Kevint is eltátsa a szája hihi 🙂 )
  – két lépest –>lépést
  6.
  – félre rakott –>félrerakott
  – el vette –>elvette
  – fény oszlop –>fényoszlop
  7.
  – … közelebb jött akkor biztonságérzete … –>… , akkor ..
  – Az egyik férfi úgy nekiment Kevinnek, hogy a fiú szinte leesett. –>lehet, hogy “elesett” –et akartál írni (??)
  – épp hogy –>épphogy (= majdnem, alig stb.)
  – nézz a szemembe és mond –>mondd
  – úgy festett mint –>úgy… , mint
  – arról amit –>arról, amit
  – Valakinek a hangját hallotta, amint az kiáltja: (…) –> valakinek a …, amint az …(vonatkozik a valakire) / valakinek a …, amint azt kiáltja (vonatkozik a mit kiált? –ra)
  – rántsa amikor óriási –>…, amikor
  – A fény mintha –>…, mintha

  puszcsi ;))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s