The Butterfly Effect 2

The Butterfly Effect 2 plakat

Drama | Sci-Fi | Thriller

Rendezte: John R. Leonetti

Írta: Michael D. Weiss

Zene: Michael Suby

Bemutató: 2006 Augusztus 10

Hossza: 92 perc

Pár színész:

Eric Lively        …         Nick Larson

Erica Durance  …         Julie Miller

Dustin Milligan …         Trevor Eastman

Gina Holden     …         Amanda

David Lewis     …         Dave Bristol

Trailer:

Summa: A Butterfly sorozat második része szintén egy fiú körül forog., de nem egy tizen, hanem egy húszon eves körül. Csodálatos szülinapi kiruccanást megszakítja egy munkahelyi telefon és a hazafele vezető úton egy baleset során meghal a barátnő, a legjobb barát és annak a barátnője. Nick felépül a súlyos sérüléseiből és egy év múlva a véletlen folytán nagy furcsaság történik. Az egyik képüket bámulva ott találja magát megint az autóban percekkel a baleset előtt. (Így mesélve egészen Final Destination-ösön hangzik…) Mert ugyan is Nick a fényképeken keresztül vissza tud menni a múltjába és meg is változtatja azt. Csak nem mindig lehet tudni, hogy a dolgok végül hogy is sülnek el.

Duma: A végével kell kezdjem… Én megértem, hogy happy end kell legyen a vége, de kérem… Miért nem lehet csak egyszerűen… Na mindegy, majd meglátjátok.

Mindig kérdéses, hogy érdemes-e megnézni a második részt. Általában ha az első nagyon jó (mint ebben az esetben is) a második valahogy félresikerül. Itt is ezt érzékeltem. Első sorban a story sokkal gyengébb. Valahogy hiányzik belőle a fantázia és adott ponton majdnem vertem a fejem a falhoz, hogy ha egyszer visszament a múltba mért a fenéért nem gondolja meg, hogy mit csinál (itt főleg az utolsó alkalomra gondolok). Maga a felépítés is gyengébb, hiszen itten csak visszamegy a múltba, míg az első részben azok a részek, ahová visszamegy ki voltak vágva és mi sem tudtuk, hogy mi történt. Vagyis a történet szépen magába volt ágyazva méghozzá hibátlanul.

Akár „Buttersex effect”-nek is nevezhetnék a filmet, gondoltam egy adott ponton. Mikor Nick visszatér első és második alkalommal akkora partyt lenyom egyszer Julieval, majd a főnök lányával, hogy azt gondoltam: Szép meg minden, de ne mutassatok meg mindent, ez nem egy pornófilm…

Ami az ilyen jövő megváltoztatásnál vagány lehet, az az hogy a karakterek újjá formálódnak, hisz az emberek másképp élik majd az életüket. Ez is nagyon szépen meg van csinálva az első részben, míg itt egyetlen hajfestést lehet erre a jelenségre fogni.

Visszatérve a végére, ott kezdtem reménykedni, hogy a vége megmenti a helyzetet. Előre örültem már mikor megtörtént a dolog, gyönyörű képek, hegyek, ablakok és akkor puff, csak sikerült elkenni a végét.

butterflyeffect2 ossze

P.S.: Ezek után a 3as már csak jobb lesz.

Rating: Ez valahol (nagyon) elcsúszott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s