Elemek Harca ~ Tizenharmadik rész

13.

A hadlaystowni múzeum sötétjében két árnyalak suhant teremből terembe. Anélkül, hogy eltévedtek volna szelték át a sötétebbnél sötétebb helyiségeket. A két árnyék megérkezett a céljához, már csak egy ajtó választotta el őket a zsákmánytól. Kis szikra csapott ki az egyik árnyalak testéből kinyitva az ajtót és egy pillanatra megvilágítva gazdáját és társát. Denem és Rachel bementek a következő terembe.

Denem felemelte a kezét, amely mélykék színben felfénylett. Tenyerét egy fénygömb hagyta el és elhelyezkedett a terem közepén, a plafonon. A kör alakú terem közepén egy hatalmas üvegbúra alatt csillogó fegyver volt kiállítva. Egy hatalmas ezüst-vas láncbuzogány. Nyolc láncának a végén egy-egy vasgolyó volt ezüst szegekkel. Rachel odament és végighúzta kezét az üvegen. Kérdő tekintettel hátranézett, de Denem nemet intett a fejével. Rachel követte tekintetét és meglátott egy életnagyságú női szobrot a sarokban. Kleopátra szobra volt. Közelebb mentek hozzá, és egy percig szó nélkül csodálták szépségét.

–          A két szeme közül csak az egyik kell nekünk, és a jobb szem kell legyen az, ha jól tudom.

A szobor mindkét szeme gyönyörűen meg volt munkálva.

–          Leszel olyan kedves? – Denem viccesen meghajolt Rachel előtt, és félre lépett.

–          Jaj, Dereck, nem kár a szoborért?

Rachel végighúzta kezét Kleopátra arcán, majd mintha pofot akarna neki adni, elcsapott a szobor előtt. A szobor szétporladt egy nagy homokkupaccá, a jobb szem Denem kezében landolt, míg a másik elgurult a földön. Hirtelen nagy fény töltötte be a termet, és egy fényoszlop csapódott be a terem másik felébe. Mikor kihunyt a fény már Ashley, Carl és Kevin álltak ott. Egy perc töredék részéig némán nézték egymást, majd Ashley megszólalt:

–          Rachel?

Denem helyből támadásba lendült, megcélozva a két fiút. Ashley és Rachel nem mozdultak. Ashley előtt elhomályosult a világ, mintha leoltották volna a lámpát, és egy más világ jelent meg. Egy tó, egy tópart. Indák csattognak ide-oda. Mérges pókok, skorpiók köröznek egy fekete test körül, és egyre gyorsabban, és egyre közelebb, majd egy hatalmas sikoly…

Carl vízgömböt dobott az ellenfelére, amely menet közben megfagyott. Denem, kezéből villámot lőve széttörte a jéggolyót mielőtt célba ért volna. Kevin is próbálkozott egy tűzgömbbel, de amikor az közel ért Denemhez, piros szikrákra esett szét és felszívódott Denem kezén keresztül. Denem, mintha karddal szúrna, előreugrott és egy hatalmas áramcsapással levegőbe röpítette Carlt. Az eszméletlen fiú teste Ashley lábai mellé esett, de a lány még mindig nem mozdult. Sem Ashley, sem Rachel. Denem Kevinre támadt. Kevin egy tűzpajzsot csinált a karjával, azt találta telibe a villám. De a villám nem tűnt el, még mindig ott cikázott a levegőben. Az egyik vége Denem kezéből jött ki, a másik Kevin pajzsát csapkodta. Furcsa, narancssárga fénybe színezve az egész termet. Denem kifáradt, de a tűzpajzs hirtelen megszűnt, és az áram megcsapta Kevint. Carl e közben felocsúdott, felsegítette Kevint, és egyszerre támadtak Denemre. Rachel is észbekapott hirtelen, és hátulról nekiugrott Denemnek, hogy félrelökje, de amikor hozzáért mindkettőjük körvonalai elkezdtek remegni, és mire a tűz- és a vízlövedék odaért volna, eltűntek. Rachel el teleportálta mindkettőjüket.

Ashley most „ébredt” fel.

–          Hol vannak, mi történt?

–          Hát te aludtál? Jól jött volna a segítséged! – mondta Kevin felháborodva.

–          Bocsánat, én csak…

–          Menjünk, mielőtt még valaki ránk talál! – szólt Carl tárgyilagosan, kis csalódással a hangjában.

A két fiú elindult az ajtón keresztül kifelé. Ashley utánuk kóborolt. Amint kiment a teremből, a láncbuzogány állványa mellett kis fény villant, és az elgurult szem eltűnt a sejtelmes fényben.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s