Elemek Harca ~ Tizennegyedik rész

14.

Másnap délután, miután a fiatalok megszabadultak a sulitól és jól laktak otthon, összefutottak a könyvtár előtt.

–          Remélem, nem baj, hogy a tegnap nem jöttünk ide vissza, hanem hazamentünk. – nézett Ashley a könyvtár épületére.

–          Kettőtől négyig tartó dupla matekóra után engem már az sem érdekel, ha megsüt minket a mamesz. – nyögte ki Kevin.

–          Ne szólítsd mamesznak, szerintem nem is annyira idős. Habár, nem sok Galileit ismertek a világon. Lehet, hogy Galileo Galileinek az anyja, vagy testvére, vagy akár a lánya. De ezen a családon kívül más Galileiről nem nagyon írtak semmit a neten. – Carl, míg ezt a témát fejtegette közelebb lépett a kapuhoz, ami azonnal kinyílt, és átvágva a kis udvarkán bementek a könyvtárba.

Nem kellett most már annyi üres termen keresztül menniük, csupán négy állta útjukat. A körteret is hamarabb megkapták, mint a múltkor. Amint nekifogtak, hogy megkeressék Susant, már meg is jelent. Meglepetésükre egyáltalán nem volt szomorú, sem csalódott.

–          Sziasztok. De jó benneteket újra látni! Gyertek, ma egy kis csemegét tartogatok a számotokra.

Azzal el is viharzott egy másik terem felé. A fiatalok lehorgasztott fejjel követték, várva a leszidást. A terem, ahova szintén egy könyvnek a polcról való levevésével lehetett bejutni, tágas volt: mind a négyen kényelmesen akár cigánykerekeket is vethettek volna benne.

–          Jó. Szóródjatok szét a teremben és, akkor… Mik ezek a fancsali képek? Mi történt gyerekek?

–          Hát a tegnap, a múzeumban… Kleopátra szeme…

–          Jaj, gyermekeim, ne aggódjatok miatta, nem volt annyira fontos. A fegyver ugyanis két részből áll, és a másik részhez csak mi tudunk hozzáférni. Sőt, az fontosabb is, de mindent a maga idején. Most meg szeretnélek valamire tanítani. Egyszer egy kis segítség: – hármat tapsolt, mire három fény gömböcske jelent meg a levegőben. Kicsit téringóztak, majd egy-egy fiatalt célba véve, mellkasuknak ütköztek. Nem éreztek semmit, csak egy enyhe bizsergést az egész testükben. – Szóval, mindegyikőtöknek van egy második ereje is. Nem csak konkrétan az elemeteknek parancsoltok, hanem még birtokoltok egy erőt, Ashleyé például a telekinézis. Tudod mi az?

–          Hát hallottam róla. Tárgyak mozgatása? – találgatott Ashley.

–          Nem csak tárgyaké. Akár folyadék, élőlények mozgatása is. Próbáld ki!

Ashley észrevett valami dobozokat a sarokban, mintha pont arra a célra helyezték volna oda őket, hogy ő megmozgassa. Ashley feléjük intett a jobb kezével, mire az egyik doboz, felrepült a levegőbe, és három méterrel arrább landolt. Majd felemelte a bal kezét és a maradék két doboz egyszerre emelkedett a magasba, és amint ökölbe szorította Ashley a kezét, a földre zuhantak.

–          Szép! Most te jössz Kevin. Mit gondolsz, mi az új erőd? Robbantsd fel azt a dobozt!

Kevin a sarokba pillantott ahol friss dobozok hevertek, kezében tűzgömb jelent meg, dobásnak emelte a kezét, és…

–          Nem tűzzel! Próbáld meg tűz nélkül megoldani a robbantást! Menni fog, koncentrálj!

Kevinnek eszébe jutott, hogy Ashley hogyan csinálta, és erre ő is egyet suhintott a jobb kezével. Arra a legfelső doboz szétrobbant. Kevin megbátorodott, és két kézzel suhintott egyszerre, erre mind az öt épen maradt doboz darabokra szakadt, nagy füstfelhőt hagyva maga után.

–          Vigyázz Kevin, az épület oldalát ne robbantsd ki… És Carl. Hát te… Ashley segítesz?

Ashley valahonnan megértette, hogy mit kell tennie. Az újra megjelent dobozok felé intett a kezével, mire egy közülük a levegőbe ugrott és egyenesen Carl arcát vette célba. Carl, még mielőtt a doboz célt ért volna, fölkapta a tenyerét, mire a doboz a levegőben megfagyott. Egyszerűen nem mozdult sem előre, sem nem esett le.

–          Látom nem is vagytok ti olyan kezdők… Hogyha nincsen sok tennivalótok otthon, akkor megkérnélek, hogy gyakoroljátok az új erőtök használatát, mert szükségetek lesz rá.

Kevin egy suhintással szétrobbantotta a levegőben megfagyott dobozt. Ashleyéket nem is érdekelte, hogy van-e dolguk, vagy nincs otthon, éjfélig gyakoroltak a kis teremben. A terem egyre érdekesebb és nehezebb dolgokat adott nekik, amiken teszteljék az erejüket. Egy adott pillanatban azt is elérték, hogy Ashley által a levegőbe röpített, Kevinnek hála éppen szétrobbanó vázát Carl megfagyasztotta a levegőben. Egy kicsit még csodálták a félig szétrobbant vázából kiszökő darabkákat és vízcseppeket, majd Carl intésére megszűnt a dermesztés és a váza szétrobbant. Ashley egy mozdulattal a sarokba „seperte” a maradványokat, amelyek el is tűntek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s