Doubt

doubt_ver2

Drama | Mystery

Rendezte: John Patrick Shanley

Írta: John Patrick Shanley

Zene: Howard Shore

Bemutató: 2008 Október 30

Hossza: 104 perc

Pár színész:

Meryl Streep … Sister Aloysius Beauvier

Philip Seymour Hoffman … Father Brendan Flynn

Amy Adams … Sister James

Viola Davis … Mrs. Miller

Trailer:

Summa: Egy katolikus iskolában, ahol apácák tanítanak a nagy fegyelem ellenére sok minden megtörténhet. A kérdés az, hogy mennyire messze áll a gyanú az igazságtól? Aloysius nővér meggyanúsítja Flynn tiszteletes urat, de meddig tud harcolni egy nővér a rangban fölötte álló pappal.

Duma: A majdnem csak három nagy beszélgetésből álló film annyira jól megfogalmaz minden gondolatot, amelyet kiszemelt magának, hogy a néző folyamatosan egyik oldalról a másikra vetődik. Mindenkinek igaza van, nincs rossz és jó, csak rossz döntések, és ez egy jó dráma fő jellemvonása.

Meryl Streep. Attól a pillanattól, amikor először megpillantottam az arcát, egészen addig, amíg a kamera a végén ott hagyja őt a padon, nem tudtam elszakadni tőle. Az a visszafojtott erő, szigor, amellyel végig játsza a filmet és a vége fele kitör, lesöpört a székről. És ezt még megkoronázza a film zárómondatával, amelyet szintén olyan állapotból mond ki, amely felbecsülhetetlen. Amy Adams ártatlan, tiszta lelkű játéka és Philip Seymour Hoffman a kettősséget ily tökéletesen megragadó alakítása szorosan fölzárkózik Meryl mellé.

Végig nem tudom eldönteni, hogy végül is mi történt, nem tudunk meg semmi konkrét bizonyítékot, nem tudom elítélni, de pártolni sem Flynn atyát és ez jelenti azt, hogy a film rászolgált a címére: Kétely.

ossze

Oscar: A már fentebb említett okokból négy színészi alakítást is jelöltek a filmben. Meryl Streep női főszerepért, Philip Seymour Hoffman férfi mellékszerepért, Amy Adams és Viola Davis női mellékszerepért. Még jelölték a forgatókönyvet is és igazságtalannak tartom, hogy egy díjat sem kapott ez a csodálatos film.

Kedvenc: Az utolsó pillanata a filmnek.

Rating: Csillag5 Ismét és megint, újra meg újra!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s