Vicky Cristina Barcelona

vicky_cristina_barcelona

Drama | Romance

Rendezte: Woody Allen

Írta: Woody Allen

Bemutató: 2008 Május 17

Hossza: 96 perc

Pár színész:

Rebecca Hall  …         Vicky

Scarlett Johansson      …         Cristina

Javier Bardem …         Juan Antonio Gonzalo

Penélope Cruz            …         Maria Elena

Christopher Evan Welch        …         Narrator

Trailer:

Summa: Vicky és Cristina elmennek nyaralni Barcelonába. Ez már a címből is kiderült. Ott találkoznak egy nagyon shármos és titokzatos festővel Juan Antonioval, aki első beszélgetésük alkalmával meghívja őket, hogy töltésék hármasban a hétvégét a szülővároskájában. Vicky el van jegyezve, Cristina eddig nem találta meg az igazit és Juan Antoniót leszúrta a volt-felesége. A szálak villámsebesen elkezdenek szövődni, főleg mikor megjelenik a volt feleség, Maria Elena.

Duma: Túl sokat vártam ennek a filmnek a megosztásával, és az az igazság, hogy egy kicsit kiment belőlem a hatása. Amire emlékszem:

A filmnek (Spanyolországnak) szenzációsan elbűvölő és szenvedélyes atmoszférája van. Szín- és formavilága rabulejtő és zenéje, pont mint Vickyt, minket is elvarázsol.

Érzékletesen megvan jelenítve minden szereplőnek a helyzete, így rengeteg féle viszonyt és állapotot ismerhetünk meg. Milyen az mikor az ember el van jegyezve, de kételkedik? Milyen az mikor beleveted magad egy idegen világ(á)ba? Milyen egyszerre szeretni a régit és az újat? Létezik hármas párkapcsolat? És ez csak az a pár téma, amely most hirtelen eszembe jutott.

Clipboard

Oscar: A filmet egy oszkárra jelölték, amelyet meg is kapott: Penélope Cruz legjobb női mellékszereplő!

Kedvenc: Mikor az utcán veszekszik Juan Antonio és Maria Elena. És az egész film zenéje.

Imdb trivia:

  • Woody Allen úgy írta meg Cristina és Juan Antonio szövegeit, hogy már a kezdetektől fogva Scarlett Johanssont és Javier Bardemet képzelte a szerepekbe.

Rating: Jó.

Hozzászólás