Were the world mine

were_the_world_mine

Adventure | Comedy | Fantasy | Musical | Romance

Rendezte: Tom Gustafson

Írta: Tom Gustafson

Zene:   Jessica Fogle

Bemutató: 2008 Március

Hossza: 95 perc

Pár színész:

Tanner Cohen …         Timothy

Wendy Robie …         Ms. Tebbit

Judy McLane  …         Donna

Zelda Williams           …         Frankie

Jill Larson       …         Nora Bellinger

Ricky Goldman          …         Max

Nathaniel David Becker        …         Jonathon

Trailer:

Summa: Ha el tudnál valakit varázsolni, hogy szerelmes legyen beléd, megtennéd? Innen indul ez a film. Timothy az édesanyjával él és sok problémával küszködnek, többek között azzal, hogy ő meleg. Egy csupa fiú iskolába jár és gondolhatjátok, hogy nem nagyon kedvelik őt. De minden változni kezd, mikor a nagy sportos csávók muszáj résztvegyenek a Szentivánéji álom előadásában, ahol akár lány szerepet is kaphatnak. Ráadásul Timothy, kire Puck szerepét osztották, megtalálja a darabbeli szerelmi bájital receptjét és persze működik is.

ossze

Duma: Ez a legmelegebb film, amelyet valaha láttam és tetszett.

Mindannyian álmodozunk erről, arról, egymásról. Ez a film felhasználva Shakespeare csodás drámáját pont ezt mutatja be, hogy mennyire álmodozóak vagyunk. Mindenkinek a fejében kis filmek játszódnak le mikor meglátja a kiszemelt őt, legyen az musical vagy prózai filmecske, attól függ ki mennyire muzikális. Timothy abszolút muzikális így ez a film valójában egy musical.
Talán az a legkülönlegesebb ebben a filmben, hogy a többi meleg tematikájú filmhez képest (pl. Latter Days) ez a film nem csak a főszereplő és a hozzá közel álló egy-két személy viszonyát mutatja be a homoszexualitáshoz, hanem mivel Timothy végigbiciklizik az egész városon, majdnem minden nézőpontot megvillantanak. Mindenki másképp viszonyul, hisz más elképzelésekkel él, de egy biztos: „The course of true love never did run smooth.”

Pont amikor letelik a filmből egy óra, a nagy kavarodás lelassul és egy varázslatos dallam kíséretében megnézhetjük, hogy ki hogyan küzd a szerelemért, a szerelemmel, a szerelem ellen. Ez a kollázs megéri az egész filmet!

Amúgy nekem tetszett a film teljes képi világa és az eltúlzott csillogós-villogós megoldása az előadásnak és a jelmezeknek. Nagyon jól talált a film tematikájához és magukhoz a számokhoz. Egyszer én is bemázolnám úgy magam… Hát ezt a haloweent már lekéstem úgyhogy esetleg a következő farsangkor.

Dícséretre méltó, hogy mennyire jól felhasználták Shakespeare drámáját. A dalszövegek majdnem egytől eggyig az eredeti Shakespear szöveg összevágásából vannak összerakva, amely a daloknak ad egy különleges, misztikus hangulatvilágot. Találtam a Youtube-on valakit, aki egy pár dalnak a dalszövegét és az eredeti szöveget összehasonlította, érdemes megnézni: itt.

Kedvenc: Az a szám és a rész a filmből:

P.S.: Tolerancia!

Rating: Csillag5 Ismét és megint, újra meg újra!

Reklámok

6 responses to “Were the world mine

  1. Ennél bénábban megcsinált filmet régen láttam, ennyi magárahagyott, kamerával merőlegesen szembeállított szegény színésszel 🙂 Pedig azt hittem lemaradtam egy musicalről, de azért köszi a tippet, a viszonyítási alap is fontos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s