Finding Neverland

Plakát

Biography | Drama | Family

Rendezte: Marc Forster

Írta: Allan Knee és David Magee

Zene: Jan A. P. Kaczmarek

Bemutató: 2004 Szeptember 4

Hossza: 106 perc

Pár színész:

Johnny Depp  …         Sir James Matthew Barrie

Kate Winslet   …         Sylvia Llewelyn Davies

Julie Christie   …         Mrs. Emma du Maurier

Radha Mitchell           …         Mary Ansell Barrie

Justin Hoffman          …         Charles Frohman

Freddie Highmore      …         Peter Llewelyn Davies

Trailer:

Summa: Felnőni vagy nem felnőni? Mi lenne, ha lenne választásunk. Sir James Matthew Barrienek nem sikerül megírnia egy olyan drámát, amely mindenkinek tetszene. Nem találja a tökéletes múzsát a tökéletes drámához, míg egy nap a parkban találkozik egy családdal. Egy özvegy anya és négy kisfia életébe csöppen, szoros barátság alakul ki köztük és megjön az ihlet is. Sajnos az emberek elkezdnek beszélni és James felesége valamint Sylvia édesanyja útjába áll ennek a kapcsolatnak. Hogy milyen fontossá válik James a fiúknak, hogy milyen kapcsolat alakul ki James és Sylvia közt, hogy miről szól a nagy dráma és hogy mi a szerepe a kis Peternek az egész történetben azt kideríthetitek a filmből…

Duma: Az életrajz jellegű film egyben egy csodálatos mese is. James szemén keresztül a realitás átcsordul mesébe és onnan visszafolyik a valóságba. A négy fiú élvezettel kalandozik az új barátjukkal és édesanyjukkal. Szeretetük pedig megszüli nem csak ezt a filmet de egy csodálatos történetet, akit mindenki ismer: Péter Pán történetét.

A film közben belekukkanthatunk az akkori színház világába, valamint az emberek akkori gondolkodásába. Mit jelent egy özvegy nőnek egyedül nevelni a gyermekeit és mit gondolnak az emberek egy házas férfiról, aki más nőkhöz jár délutánonként.

A rendezésnek hála csodás világokat látogatunk meg a kalandozók társaságában, legyen az a vadnyugat vagy akár egy kalózhajó. Csak hinni kell benne és az a fakard igazi karddá változik. És ezt a gondolatot viszi tovább az egész film, hogy csak hinni kell mindenben, és akkor valóra tud válni.

Képek a filmből

Oscar: Ennek a filmnek ítélték oda a legjobb eredeti filmzenének járó aranyszobrocskát és még jelölve volt látványtervezés, jelmez, vágás, szövegkönyv és Johnny Depp mint legjobb férfi főszerep kategóriában, valamint az év legjobb filmje kategóriában is.

Imdb trivia:

  • A nagy közös vacsora jelentben a gyerekek nem is annyira a kanalas dolgon nevetnek, hanem azokon a hangokon, a melyeket a szellentő gép ad ki magából, amelyet Johnny Depp helyezett Julie Christie széke alá.
  • Akkoriban szokás volt, hogy Péter Pánt egy lány játsza színpadon.

P.S.: Mennyire fontos az a 25 hely a színházban.

Rating: Csillag5 Ismét és megint, újra meg újra!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s