Little Ashes

Biography | Drama

Rendezte: Paul Morrison

Írta: Philippa Goslett

Zene: Miguel Mera

Bemutató: 2008 Október 7

Hossza: 107 perc

Pár színész:

Javier Beltrán  …         Federico García Lorca

Robert Pattinson        …         Salvador Dalí

Matthew McNulty     …         Luis Buñuel

Marina Gatell  …         Magdalena

Trailer:

Summa: Salvador Dalí megérkezik Madridba a Szépművészeti Akadémiára. Megismerkedik az ottani nagy arcokkal, például Luis Buñuellel és Federico García Lorcával. Lorcának felkelti Dalí az érdeklődését, eleinte mint művész, aztán intimebb érzéseket kezd táplálni iránta.

Az egyik vakációjukon Lorca meglátogatja Dalít, ahol kiderül, hogy testileg is vonzódik hozzá. A dolgok ott kezdenek bonyolódni mikor Dalí ezt nem tudja viszonozni, Magdalena nem tud lemondani Lorcáról és Buñuel homofóbiája a tetőpontra tör.

Duma: Az ember, itt magamra gondolok, felállít bizonyos formákat, szabványokat és azok szerint vezeti a blogját. Ez ad egy biztonságot, egy szépséget a munkájának, de korlátoz is. Most egy olyan filmbe ütköztem, amely megrengette az egész felfogásomat a film világáról és így a értékelését is a filmeknek.

Rengeteg filmet letöröltem a gépemről, amelyeket most időtöltésnek-kikapcsolásnak tartok és sok film a második lépcsőre szorult. Kétszer néztem meg a Little Ashes-t és még egyszer érzem, hogy muszáj megnézzem. Nem tudok neki csak a  legnagyobb ratingot adni, muszáj kitaláljak egy nagyobb fokozatot, és ez a „Abszolút-Meg-Kell-Nézni-Film”.

A film zenéje eszméletlen, a rendezése megunhatatlanul üdítő és újra meg újra meglep. Képvilága elbűvöl és színekben fürdet. Első szavait pedig nem tudod kiverni a fejedből (Dry lands…)

Oscar: Ha nem lesz neki, akkor én nem tudom mit csinálok…

Kedvenc: A zenéje.

P.S.: A film után kettős és nagyon erős érzések támadtak bennem. Az első az volt, hogy nem tudok semmit, kulturálatlan vagyok és elpazaroltam a tizenkét év iskolámat, míg a másik érzés az volt, hogy be tudom pótolni és meg tudom (meg fogom) váltani a világot!

Rating: Abszolút-Meg-Kell-Nézni-Film

Reklámok

2 responses to “Little Ashes

  1. “meg tudok (meg fogom) váltani a világot” –> meg tudom (meg fogom) váltani a világot
    -először tanulj meg helyesen írni kicsicsillag 😀 am tetszik az, amit írtál!
    Szép Karácsonyt!
    >:D<

  2. Most felyeztem be és nem kapok szavakat rá, ezért csak egy gondolatot tudok megosztani abból a kevés részből amit feldolgoztam. Salvador nagyon unszimpatikus lett a vége felé és az utolsó pár perc már nem tudta megsajnáltatni velem. Valóban remekmű, köszi a javaslatot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s