Pulp Fiction

Crime | Thriller

Rendező: Quentin Tarantino

Író: Quentin Tarantino és Roger Avary

Bemutató: 1994 Május

Hossza: 154 perc

Színészek:

John Travolta … Vincent Vega
Samuel L. Jackson … Jules Winnfield
Tim Roth … Pumpkin – Ringo
Amanda Plummer … Honey Bunny – Yolanda
Eric Stoltz … Lance
Bruce Willis … Butch Coolidge
Ving Rhames … Marsellus Wallace
Uma Thurman Mia Wallace

Trailer:

Summa: Két bérgyilkos, a nagyon kemény főnökük, annak a nője és egy nekük boxoló boxoló. Egyszerű, nem?

Duma: Ez volt az első film, amelyet kocsmában néztem. Fel voltunk szerelkezve fülhallgatókkal, úgyhogy bebiztosítottuk magunkat (Mesivel), de ha tudtam volna, hogy milyen filmet is szándékozunk megnézni, akkor több tiszteletet adtam volna neki. Merthogy az elején azt sem tudtam, hogy ki rendezte, meg hogy miről szól.

Amint megláttam az első fejezetcímet, majd megpillantottam az első képeket és bennük az első abszurd helyzetet, le sem tagadhatta volna a film, hogy őt Tarantino rendezte. Ez a film olyan, mint egy abszurd helyzet füzér. Egyikből csöppenünk át a másikba és egyik jobban fejbe kólint mint a másik. Ezek a helyzetek lehetnek picik is (nem nyitnak be mert még nem jött el a pontos idő) de lehetnek fordulópontok is (amíg a vécében gyakorolja a speech-ét addig a csaj kint túladagolja magát). Úgy lövik szét az agyakat, hogy közben érzem, hogy az enyém is robban fel.

A kezdet egy olyan feldobott labda, amelyet csak a legvégén tudunk elkapni. Az egységes történet kettő, pontosabban három szálra bomlik szét bemutatva egy egy nézőpontot. Vincet, Butch és Jules. Mindenik egy külön világ és külön mondanivaló. A szerepek szintén nagyon tiszták és szélsőségesek és persze nagyon jól el vannak játszva. A star-power eszméletlen ebben a filmben… Travolta, Samuel Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis mind mind nagy dolgot tesznek le az asztalra. Tetszett az, hogy Tarantino is játszott benne egy kis szerepet, mondjuk nem nagyon tudtam hová tenni a szerepét.

Oscar díj: Megnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat, de még jelölve volt hat kategóriában: férfi főszerep John Travolta, férfi mellékszerep Samuel L. Jackson, női mellékszerep Uma Thurman, rendezés, vágás, és az év legjobb filmje.

Rating: Na, ezt nevezem!

Reklámok

5 responses to “Pulp Fiction

 1. Szia! Újra itt 🙂 kezdem is a helyesírással, de előbb elárulom, hogy örülök, mert már kevesebb és kisebb hibák fordulnak elő, ilyenek, mint:
  “és persze nagyon jól el vannak játsza” –> játszva
  “forduló pont”—> fordulópont
  ” olyan mint”—> olyan, mint

  Egész ügyesen össze tudtad foglalni, azt hiszem ez egy jólsikerült bejegyzés 🙂 Én, amit személyszerint hiányolok (?) vagy érdekelne (?) az egy nagyon minimális elemzés lenne, filmen belüli összefüggések-, szimbólumok-, miértek-, töprengések-ról/ről. Persze ez függ attól is, hogy milyen céllal vannak megírva ezek a bejegyzések 🙂 , de ha gondolod kipróbáhatod ezt a fajta filmelemzést is.
  További szép vakit hululululuulululululluluuuuu >:D<

  • Attól egy kicsit félek, megvallom őszintén. Még nem tudok majdnem semmit a filmekről úgy igazából és messze állok attól, hogy azt mondjam, hogy már láttam a történelem fontos filmjeit. De bennem van a bogárka, és talán majd egyszer elemzek is.
   P.S.: Meg időhiány persze…

 2. Ami utan azt olvastam valahol, hogy a Baccano! hasonlit a Pulp Fictionhoz, azonnal ugy dontottem, hogy megnezem. Talan epp azert, mert kezdettol megvoltak az elvarasaim egy kicsit nehezen baratkoztam meg vele, de a kozepetol kezdve minden eltelt perccel jobban es jobban tetszett. Bele kell nezzek a tobbi Tarantino filmbe is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s