The Lovely Bones

Drama | Fantasy | Thriller

Rendező: Peter Jackson

Író: Fran Walsh és Philippa Boyens

Zene: Brian Eno

Bemutató: 2009 November 24

Hossza: 135 perc

Színészek:

Mark Wahlberg Jack Salmon

Saoirse Ronan Susie Salmon

Stanley Tucci George Harvey

Rachel Weisz Abigail Salmon

Susan Sarandon Grandma Lynn

Trailer:

Summa: Egy kislány, aki egy délután nem tér többet haza, viszont hosszú éveken keresztül mégsem hagyja ott a családját.

Duma: Ez a film egy nagyon szép esszé, elmélkedés arról, hogy mi is lehet a halál után. Ezt óriási fantáziával és színvilággal próbálja meg lefesteni és sikerül is neki. Az ember, ha létezik túlvilág, ott is ember marad, szeret ragaszkodik és vágyódik dolgok után. Susie ezért nem tud tovább lépni, ezért nem akar tovább lépni. A kitartása, a szenvedés, amiken keresztül megy, mind mind szívhezszóló.

Tetszett, hogy a film megtudta tartani a túlvilágnak a misztikumát, a titkát, és nem csúszott át „szellemesdibe”. Hogy Susie csak néha tudott felbukkanni és akkor is csak egy halovány árnyék volt. (na jó, itt kivételt teszünk az utolsó megjelenésével kapcsolatban, mert az a búcsúzása volt és talán ott megengedett volt egy kicsit többet merni…) A történet ravasz felvezetése, lépcsőről lépcsőre vezet be egy csodálatos és mégis szörnyű világba. Az információk fokozatos adagolása ad egy olyan érzést, mintha becsalogatnának a világukba, és aztán mikor már része vagyok, akkor sokkal intenzívebben tudok velük együttérezni.
A mennyország és a földi lét közti köztes résznek is csodálatos volt a megvalósítása. Bármit bedobhattak oda az alkotók és sikerült úgy megmutatni a fantázia sziporkázását, hogy közben nagyon szépen beleloptak egy csomó motívumot: Susie életéből, a halálának utolsó pillanatából és a többi meggyilkolt lányhoz kapcsolódó dolgokat is. A színészi játék nagyon szépen egyensúlyban volt. A kegyetlen, undorító és vérlázító alakítása Stanley Tuccinak és ezzel ellensúlyban a  Saoirse Ronan szende, tiszta és ártatlan játéka. És a család élete is jól ki volt domborítva. Nem éreztem műnek sem külön a családtagokat, sem a családi hangulatot mikor együtt voltak. Rég láttam filmben ilyen szép családot.
Oscar díj: Jelölve volt Stanley Tucci férfi mellékszereplő kategóriában.

Rating: Na, ezt nevezem!

Reklámok

2 responses to “The Lovely Bones

  1. Igazság szerint nekem nem tetszett a Susie ‘búcsuzós’ része, remélem a könyvben nincs benne. A túlvilági események néhol túlságosan tele voltak CGvel, ami ugyancsak rontotta a film hangulatát (számomra), de másképp minden olyan volt mint amilyennek elképzeltem. Örvendek, hogy tetszett:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s