Antichrist (2009)

Drama

Rendező: Lars von Trier

Színészek:

Willem Dafoe …         He

Charlotte Gainsbourg …         She

Trailer:

Summa: Egy pár miután elveszítik gyereküket egy balesetben, visszavonulnak az erdei kabannájukba, hogy próbálják megfejteni a szerencsétlen életük okát.

Duma: Kissé nyakatekert lett a tartalom, de ez van. Az az igazság, hogy nekem nem nagyon tetszett a film. Nem sok művész filmet láttam, de egyre jobban erősödik az az érzés bennem, hogy még nem tartok ott tudás szempontjából, hogy értékelni tudjak egy ilyen filmet.

A prológus és az epilógus nagyon gyönyörű, a forma amit kitalált, a képek amelyeket megmutat, egyszerűen csodás. A film tartalma meg három részre van osztva a következő szimbolumok szerint: gyász, fájdalom és kétségbeesés. Az egész film szimbólikája és maga a történet dramaturgiája nagyon jól ki van találva. Merész és vad képeket fogalmaz meg és velőig ás az emberi viselkedésbe. A végén összeáll a kép, habár szükség volt egy kis beszélgetésre egy csoport társammal, hogy ezt a folyamatot megsegítsem.

PS: Talán a film hangulata nem tetszett, vagy csak a túl sok szex jelenet, vagy valami más, de … ez van.

Rating: Hmm… egyszer meg lehet nézni…

Reklámok

2 responses to “Antichrist (2009)

  1. Nos én sem vagyok a művészfilmek bajnoka, de szerintem ez a film nem az a kategória. Az mellett, hogy az operatőri munka nagyon jó, képileg jó minőségű az egész, na meg a történet témája is életképes, szerintem nem ér sokat ez az alkotás. Úgy érzem, hogy a rendező elveszett a hatások vadászata közben, és sok eleme a filmnek csak ezért került bele. Valahogy: kezdjük a filmet egy nagy f%§szal és akkor majd kapunk rá egy díjat Cannes-ban. És a történet is teljesen komolytalanná vált számomra, amikor az “önemésztő” róka megszólalt a bokorból. Igaz, hogy pl. Quentin Tarantino filmejiben is sok minden csak azért van úgy, mert ő úgy akarja, de legalább ő jól csinálja és talán még köze is van a filmjeinek a nézőkhöz.

  2. Biztos Vincent Gallo The Brown Bunny című filmjét látta forgatás előtt… 🙂 szerintem ez a film szép volt. nem volt tökéletes, de szép volt. Hús vér emberi film, testiségtől kéjen, fájdalmon, gyászon, őrültségen keresztül egészen a kínokig s a babonás szimbólum kavalkádig. ez egy olyan film, ahol minden apróságra figyelni kell, még ha fel is fordul a gyomrod tőle.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s