Blindness (2008)

Drama | Mystery | Romance | Thriller

Rendező: Fernando Meirelles

Színészek:

Mark Ruffalo … Doctor

Julianne Moore … Doctor’s Wife

Danny Glover … Man with Black Eye Patch

Alice Braga … Woman with Dark Glasses

Mitchell Nye … Boy

Yûsuke Iseya … First Blind Man

Yoshino Kimura … First Blind Man’s Wife

Gael García Bernal … Bartender / King of Ward Three

Trailer:

Summa: Egy fertőző betegség üti fel a fejét, amelytől mindenki megvakul. A megvakult embereket karanténba helyezik és mivel nem tudják egyáltalán kezelni a helyzetet izolálják ezeket az embereket.

Duma: Arról mesél ez a film, hogy mi történik egy ilyen helyzetben egy karanténba helyezett épületben, vagy kint a város utcáin. Hogy viselkednek a látásukat vesztett emberek, mi törik fel az emberből és mit nem tud elfojtani. És mi van ha eggyetlen egy személy a sok vak között mégis lát. A történet csodálatos. A megvakult doktort felesége elkíséri a karanténba és valamilyen oknál fogva ő nem kapja meg a betegséget. Egyre több ember kerül be és a benti életet meg kell szervezni, de felüti a fejét kismilló probléma.

A film ezekről a helyzetekről szól. Ezekrpl az ösztönös dolgokról, amelyek bennünk vannak, hatalom, pénz, kéj, falánkság, lustaság, büszkeség, düh, stb… A film pofonként kavarja le mindegyiket a nézőnek, úgy hogy csak remegni tudtam a székben amíg néztem. A filmet a helyzetek fokozatos súlyosbodása viszi elő, nem is annyira a történet vagy az idő. Ez is a vakság állapotát idézve.

Eszméletlen alakításokat láthatunk, csodálatos mellékszereplő kidolgozásokkal és Julianne Moore makulátlan főszerepét. Mindezt egy vakító színvilágban, amelyet bemocskol az emberi ürülék és romlottság. Az emberség és az embertelenség minden arcát megmutatja és a végét egyszerűen és nagyszerűen zárja.

Rating: Na, ezt nevezem!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s