Inception (2010)

Action | Mystery | Sci-Fi | Thriller

Rendező: Christopher Nolan

Színészek:

Leonardo DiCaprio    …         Cobb

Joseph Gordon-Levitt            …         Arthur

Ellen Page       …         Ariadne

Tom Hardy     …         Eames

Ken Watanabe            …         Saito

Dileep Rao      …         Yusuf

Cillian Murphy           …         Robert Fischer

Tom Berenger …         Peter Browning

Marion Cotillard         …         Mal

Trailer:

Summa: Mi az egyetlen dolog amit nem tudnak ellopni tőled? A gondolataid? Rossz válasz! Ez a kis csapat azzal foglalkozik, hogy miközben valaki alszik betörnek a tudatalattijába és megkeresik a rejtett gondolataikat.

Duma: Yahoooo! Láttam a nagy mozi premiert, méghozzá Pesten. Christopher Nolan, a Dark Knight rendezője, tíz éve dolgozott ennek a filmnek a forgatókönyvén és abszolút megvan az eredménye. A film máris felkerült az IMDBén a történelem legkedveltebb filmjei listájára 3. helyre. De ki csodálkozik? Csakis az aki nem látta a filmet.

Az alapötlet briliáns. Intelligens, agypróbáló, végre nem csak látványra alapuló élményt nyújt, hanem odakényszeríti minden kis agysejtedet, hogy kövesd és megértsd a történetet. Meg kellett fogózzak hogy minden részletet megértsek és így is majdnem nem vettem észre a keretet. Az egész rendszer felépítése nagyon precíz és következetes. Az hogy bármi megteremthető az álomban, az hogy emlékek is beleszövődnek, az ahogyan a tudatalatti védekezik, a kis tárgyak amelyek megmutatják hogy álom vagy valóságban vagy, az egész álomjárás veszélye amibe Mal is beleesett, a terv amelyet véghez próbálnak vinni. És akkor a kivitelezés a legzseniálisabb. Tökéletes effektek, vágás, rendezés, hang, dialógusok, minden az utolsó négyszeres ébredésig.

A szereposztás nagyon jó volt az utolsó kis kémikusig. De főleg Marion Cotillard, aki eddig nem látott arcát mutatja meg, Joseph Gordon-Levitt akinek frappáns játéka mellett megemlíteném hogy nagyon jól tud mozogni súlytalan állapotban, Ellen Page teljesen hiteles tini alakítása és persze Leo, aki végig visz minket az egész stroyn úgy hogy közben vele együtt utazunk egyre lentebb és lentebb az ő lelkébe és tudatalattijába.

Oscar díj: Elkerülhetetlen.

P.S.: Imádtam a vészjelző-zenét:

P.S.2.: Aki már látta a filmet és esetleg nem érti pontosan az utazást, annak ajánlom ezt a bejegyzést.

Rating: !Muszáj-hogy-Megnézd!

Reklámok

One response to “Inception (2010)

  1. Ah, végre a jövő héten megyek moziba s megnézem. Már alig várom. Olyan lelkiismeret furdalással utaztam haza egy nappal hamarabb mint kellett volna emiatt a film miatt. 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s