Prayers for Bobby (2009)

Biography | Drama

Rendező: Russell Mulcahy

Színészek:

Sigourney Weaver      …         Mary Griffith

Henry Czerny …         Robert Griffith

Ryan Kelley    …         Bobby Griffith

Dan Butler      …         Reverend Whitsell

Austin Nichols           …         Ed Griffith

Carly Schroeder         …         Joy Griffith

Shannon Eagen          …         Nancy Griffith

Scott Bailey    …         David

Rebecca Louise Miller           …         Jeanette

Trailer:

Summa: Bobby családja tökéletes volt. Viszont egy nap rájön hogy ő más mint a többiek, meleg és ezt nem fogja tudni elfogadni senki sőt utálni fogják. Persze kiderül a dolog és az édesanyja mindent megtesz, hogy „meggyógyítsa” fiát ettől a bűntől, viszont Bobby egyre biztosabb abban, hogy ez lehetetlen. A nagy nyomás miatt elmenekül unokahugához ahol végre azt az életet élheti amelyre vágyott, viszont az otthoni helyzet nem változik. Aztán történik valami és a főszerep az anyára osztódik, aki a film végéig harcol a hibáiért amelyeket fia ellen elkövetett.

Duma: Még soha nem láttam egy filmet, amely ilyen mélyen mutatja be a homoszexualitás problémáját, főleg azért mert ez a film a családot választotta helyszínének. Nem a szokásos coming-out-os küszködésit mutatja meg egy fiatalnak, hanem a szörnyűbb részét, mikor már mindenki tudja, de nem akarja elfogadni. Ez a film első része, a második részében egy anya fájdalmát, változását, fordulását mutatja be.

Nagyon tetszett az anya szóharca a pappal, amikor a bibliai részeket fejtegették. Nincs semmi bajom a bibliával, de nagyon veszélyesnek tartom az értelmezgetéseit. Bármit ki lehet olvasni belőle és ebből kifolyólag elítélni bárkit.

A rendezés is eszméletlen. Újabb és újabb ágyúgolyóként ütnek meg az események és azoknak a súlya, az érzések és gondolatok . Kis villanásokkal, lassításokkal, néha fény játékkal vagy víziókkal szépen ki vannak emelve bizonyos pillanatok. És két nagyon jó színészi játék fogja össze a filmet Ryan Kelley és Sigourney Weaver. A fiú tisztasága és határozott keresése a film első részét tölti ki, míg az anya erős küzdelme a bűn ellen, majd a lelkének a megszakadása, és további küzdelme saját régi elképzelési ellen egy megrendítő utat jár be a film alatt.

„There are children like Bobby, sitting in your congreggations, unknown to you, they will be listening, as you echo «Amen». And that will soon silence their prayers.Their prayers to god, for understanding, and acceptance, and for your love. But your hatred, and fear, and ignorance of the word «gay» will silence those prayers. So… before you echo «Amen» in your home and place of worship. Think! Think and remember a child is listening.” – Mary Griffith

„To all the Bobby and Janes out there… I say these words to you as I would with my own precious children. Please don’t give up hope on life. Or yourselves. You’re very special to me. I’m working very hard to make this world a better and safer place for you to live in. Promise me you’ll keep trying. Bobby gave up on love. I hope you won’t. You’re always in my gods.” – Mary Griffith

Rating: !Muszáj-hogy-Megnézd!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s