Hero (2002)

Action | Adventure

Rendező: Yimou Zhang

Színészek:

Jet Li   …         Nameless

Tony Leung Chiu Wai           …         Broken Sword

Maggie Cheung          …         Flying Snow

Ziyi Zhang      …         Moon

Daoming Chen           …         King of Qin

Donnie Yen    …         Sky

Trailer:

Summa: A nagy Kínai Birodalom előtt hét tartomány létezett. Qin uralkodója elhatározta, hogy bármi áron egyesíti ezeket a tartományokat. Sok harc és háború alatt sok ellenséget szerzett magának. Egy nap egy hős járul a színe elé azzal a hírrel, hogy legyőzte az a három bérgyilkost, amelytől az uralkodó rettegett. Aztán elmeséli a történetét.

Duma: Ennek a történetnek a három változatáról szól a film.

Már használtam mostanában két filmnél is a grandiózus jelzőt, de ez túltesz mindekttőn. Története, látványa, harcai, játéka és zenéje mind mind sohanemlátott méretű szépséggel bír. Nem találkoztam még soha a Kínai kultúrával, de amennyiben ez a film tehette, elbűvölt.

A történet a Névtelen hős útja az uralkodóig. Más más verzióban elmesélve, mindig más más színvilágban megjelenítve. Lehet azt is mondani, hogy ez a Színek filmje. Ahogy egyre közelebb kerülünk az igazi történethez a film is közelebb kerül a végéhez. Ez alatt végig kísérünk sok művészi szépséggel kidolgozott harcot, mindig más más környezetben és színben és persze a Kínai filmektől megszokott levegőben-repülős-szuper-erős-harcos effektekkel. A ruhák tökéletesen megfelelnek erre a célra: csodálatosan szépek, színesek és lengék, röpülnek és elkápráztatnak. Az épületek, a helyszínek, a hadsereg, mind mind akkora méretek ölt, hogy meg kell fogózkodj. A színészek játéka történetről történetre különböző és mégis egységes, fokozatosan tisztul és őszintébb lesz, ahogy a történet egyre közelebb áll az igazsághoz. És maga a játék stílusa nagyon érdekes. Egészen más mint a megszokott amerikai sztárok játéka, misztikus és rabul ejtő. Mindezt végig kíséri a kínai szellembe átitatott dallamvilág több fajta hangszeren valósággal varázslatos zenevilágot hozva létre a filmnek.

Oscar díj: Jelölve volt legjobb külföldi film kategóriában.

PS: „Our Land”

Rating: Na, ezt nevezem! !Muszáj-hogy-Megnézd!

Reklámok

2 responses to “Hero (2002)

  1. Egy par hettel ezelott keszultem megnezni en is az elso wuxia filmemet es sokat tunodtem, hogy a Hero-t vagy a House of Flying Daggers-et nezzem meg. Nemi utananezes utan az utobbi mellett dontottem, de engem kozelsem nyugozott le annyira mint teged a Hero. Ahogy emlitetted a HoFD is nagyon szines volt, tele volt “repulos” harcokkal, es amint felkeszitettek kardjatekkal es melodramaval. El kell ismerni nagyon szep es akciodus volt, de mas pozitivumot nem tudok felhozni. Nem mondom, hogy nezhetetlen, de az elvarasaimnak nem tett eleget.

    • Hát ha majd sikerül megnézni a HoFD-t akkor értesítelek, hogy érdemes lenne-e neked megnézni a Hero-t 😀 Habár lehet te hamarabb elérsz a Heroig mint én a HoFD-ig 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s