Love Songs (2007)

Les chansons d’amour

Drama | Musical | Romance

Rendező: Christophe Honoré

Színészek:

Louis Garrel    …         Ismaël Bénoliel

Ludivine Sagnier        …         Julie Pommeraye

Chiara Mastroianni     …         Jeanne

Clotilde Hesme          …         Alice

Grégoire Leprince-Ringuet    …         Erwann

Brigitte Roüan            …         La mère de Julie

Alice Butaud  …         Jasmine, la soeur de Julie

Jean-Marie Winling    …         Le père de Julie

Yannick Renier          …         Gwendal

Trailer: 

Summa: Ismaël és barátnője Julie egy hármas kapcsolatban vannak Alice-szal. Az életüket viszont teljesen felfordítja Julie halála. Hogy hogyan dolgozza ezt fel a barát, a barátnő, a család és hogy milyen hatással tud lenni egy külső ember, erről szól a film.

Duma: “Christophe Honoré filmjeit nem csak egyszerűen tetszenek neked, hanem kis fura vonzalmakat alakítasz ki irántuk.” írja Mark Olsen és igaza van, legalábbis ami engem illet. Én tényleg belezúgtam ebbe a filmbe. Már láttam kettő és félszer és még egyszer simán meg tudnám nézni.

A kezdés máris megfogott, azok a városképek, ahogy befolyunk ebbe a világba és a történetbe és maga az a tény, hogy mindenkinek csak a családnevét írják ki a kezdeti stáb listán. A forgatókönyv nagyon jó, úgy a szövegek mint a story kibontása. Három részre van osztva a film: az eltávozás, a hiány és a visszatérés. A szerepek és szereposztás, játék csodás. Ismaëlnek rengeteg kis érdekes gesztusa van és a folyamatos színészkedése egyensúlyozza a film komorságát, Julie kételyei ellenére  nagyon erősre sikerült amellyel nagyon szép kontrasztot ad magának, Alice folyamatos happy hangulata és másfajta életfelfogása nagyon szép színt hoz a filmbe, Erwann belépője és folyamatos aranyossága elbűvölt és persze Jeanne, akinek az egyik legszebb szerepe van a filmben, az ő törekvésének és gyászának a megjelenítése a legszebb.

Tele van vagány kis helyzetekkel és megoldásokkal. (a hármanalvás előtti vetkőzés, a La Bastille dal felosztása, a halál utáni kép bevágások és a temetés meg az egész gyász érdekes megjelenítése, stb.) A dalok igazi slágerek, egyszerűnek tűnnek mégis mind egyediek és egy két hallgatás után bemásznak a füledbe. Arról nem is beszélve hogy mennyire szimbolikus és költészet a szövegük. (erre különösen figyeljetek nézés közben).

Legjobb a záró jelenet és a záró mondat: „Szeress kevésbé, de szeress sokáig.”

PS: Kedvenc dalom:

Rating: !Muszáj-hogy-Megnézd!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s