Easy A (2010)

Comedy | Romance

Rendező: Will Gluck

Színészek:

Emma Stone   …         Olive

Penn Badgley …         Woodchuck Todd

Amanda Bynes           …         Marianne

Dan Byrd        …         Brandon

Thomas Haden Church          …         Mr. Griffith

Patricia Clarkson        …         Rosemary

Cam Gigandet            …         Micah

Lisa Kudrow  …         Mrs. Griffith

Malcolm McDowell   …         Principal Gibbons

Alyson Michalka        …         Rhiannon

Stanley Tucci  …         Dill

Trailer: 

Summa: „Let me just begin by saying that there are two sides to every story.” Olive azt füllenti a barátnőjének, hogy lefeküdt egy csávóval. Ennek az lesz a vége, hogy szuper-lotyóvá növi ki magát és beindít egy képzeletbeli szüzesség-elvesztés-szolgáltatást. 🙂

Duma: Gondolom mindannyian egyet értünk, hogy egy film kezdáse nagyon fontos. Hát ennek a filmnek nagyon jó kezdése van és a végéig tart, hiszen a végével kezdődik. De nem csak a keretes szerkezet tetszett nagyon, hanem a vlogging ötlet maga. (És a credit berakása a parkba is tetszett :D)

A film legkomikusabb és számomra legérdekesebb részét két dolog jelentette. Az egyik a történet, hogy hogyan kerül egy ekkora slamasztikába egy ember. Nagyon szépen és gyorsan halad a story egyik okból a másikba folyva át és megmutatva a történet mindkét oldalát, a pozitívat amely hajtja Olive-ot, és a negatívat, amely a negatív végkimenetel. A másik a komoly megfogalmazású szövegpoénok és azoknak a következetessége, sok esetben a továbbvitele. Ilyen akár a GoogleEarth-ös poén, vagy akár a „Pocket full of sunshine”, amely végigkísér az egész filmen.

A film másik nagy ötlete Olive családja. A szülők frenetikus játéka, a komolyság amellyel kijátszák ezeket a kolosszális blődségeket (mint például a „találk ki milyen szó T-vel” vagy az örökbefogadás) padlóravágó. A két mellékstory is szépen épül a film során és jól kapcsolódik a fővonalhoz. (az ellenség-barátnő és a tanácsadó-tanárnő). Viszont Todd szerepét nem szerettem. Túlságosan nyilvánvaló volt, hogy miért van ő benne a történetben és elejétől fogva tudtam hogy hogyan fog végződni a film. Vele ellentétben Rhi nagyon őrültre sikeredett és meg is éreztem a végén a hiányát.

Itt is egy csodás női alakítást láthatunk. Emma Stone olyan tiszta komikummal, ritmussal és bájjal játsza végig a filmet, hogy öröm nézni. Az hallottam róla, hogy amikor jelentkezett a szerepre, megkapta a szövegkönyvet, hazament és csinált egy több mint egy órás videót a laptopja kameráján, amelyet elküldve a rendezőnek azonnal megkapta a szerepet. A super performance-ja a végén és végül a 80as filmek összevonás szépen lezárja a filmet és magunknak tudhatunk egy minőségi és szórakoztató komédiát.

PS: Kedvenc poénom:

Marianne: Van egy felsőbb hatalom, akinek majd felelned kell!

Olive: Tom Cruise?

Rating: Na, ezt nevezem!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s