The Kids Are All Right (2010)

Comedy | Drama

Rendező: Lisa Cholodenko

Színészek:

Annette Bening …         Nic

Julianne Moore            …         Jules

Mark Ruffalo   …         Paul

Mia Wasikowska         …         Joni

Josh Hutcherson          …         Laser

Trailer: 

Summa: Nic és Jules egy leszbikus házaspár két gyerekkel: Joni és Laser. A gyerekek egy nap felkeresik a biológiai apjukat, ami nagyon megkavarja a békés kis családi életüket.

Duma: Egy nagyon szép ember-szerető film. Első sorban a címének örültem, miután megnéztem a filmet, mert igen ez így is van, de ezen gondolkodjatok el a végén.

Ami nagyon tetszett az az alternatív család normalitásának a bemutatása. Hogy hogyan tud két nő felnevelni két gyermeket. Ők is mennyire küszködnek ugyanolyan problémákkal mint a többi házaspár és ugyanazokat a dolgokat tartják szem előtt mint a többiek. (gyönyörű a Jules monológja a végén…). Életük sok apró részének a megmutatása, és hogy azok mennyire tiszták és fontosak a nagy egészhez.

Itt is és a film nagy fordulataiban is, nagyon erős és tiszta érzéseket fog meg a film. Azért ritka egy filmbe ennyi érzelmi csúcspontot összehozni. Ahogy a család kezd szétesni a film is mintha kezdene szakadozni, de ezt nem kell rossz értelemben venni, tökéletesen hozzásimul a történethez. A zene nem valami és a látvány is az egyszerű amerikai család életét tükrözi.

Viszont a már említett erősen érzések a két csodálatos főszereplőnek köszönhetőek: Annette Bening és Julianne Moore. Mindkettőjük játéka elbűvölő, meggyőző, szívszorongató. Mellettük Mark Ruffalo eltörpül. Nem tudom, hogy mennyire befolyásolt a történetbeli kissé negatív szerepe, de nem tartottam valami jó alakításnak. Zavart a játéka, a stílusa ahogyan megcsinálta az apát, és még a beszédhibája is. De ha lehet a történet szempontjából nézzük ez pont jó. A gyerekekről csak annyit, hogy ok.

A legvégén jöttem rá egy nagyon fontos dologra, hogy ennek a filmnek a rendezője egy nő, és hogy ez mennyire sokat jelent. Ennek köszönhetően annyira szép és tisztaság-orientált, ezért figyel annyira a részletekre és azok kibontására, valamint ennek tulajdonítanám az elsöprő érzés hullámokat is. Brává.

Rating: Jó.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s