Rabbit Hole (2010)

Drama

Rendező: John Cameron Mitchell

Színészek:

Nicole Kidman           …         Becca

Aaron Eckhart            …         Howie

Dianne Wiest  …         Nat

Miles Teller     …         Jason

Tammy Blanchard      …         Izzy

Sandra Oh      …         Gaby

Giancarlo Esposito     …         Auggie

Trailer: 

Summa: Becca és Howie megpróbálja összeszedni a közös életüket, miután családjukat szörnyű tragédia érte.

Duma: Egy fájdalmasan szép film.

A magyar nyelv szerint a legnagyobb fájdalom az amikor az ember elveszíti a gyermekét, mert arra van szavunk ha meghal a házastársunk, a szülőnk, de ha gyermekünk hal meg, arra nincs szó. Ezt a szörnyű érzést viszi vászonra ez a film meseszép képekkel.

A forgatókönyv külön tapsot érdemel. A történetbeli eseményeket olyan szépen szövi egymásba, hogy az ember mindig csak sejti a következő lépést, sohasem tudja biztosra. Mindig a film folyamán jövünk rá, hogy miről is szól ez a film, ki az a fiú akit követ Becca, ki az a személy aki rajzolja azt a rajzot… És mindezt úgy hogy nem csinál belőle nagy csattanókat, hanem egyszerűen becsúsztassa a képernyőre. A helyzet súlyossága végig érezhető a film alatt és minden oldala meg van mutatva a problémának, hogy mennyi féle dolog befolyásolja egy ilyen esetben az életünket és hogy ezt hogyan oldja meg egy nő és hogyan egy férfi.

Csodálatos színészi játék koronázza a filmet és itt főleg Nicole Kidmanről beszélek. Már nem vagyok benne biztos, hogy Natalie Portmannek jár a legjobb női főszerepért járó oscar díj… Nicole játéka annyira egyszerű és tiszta, hogy az már nem is játék, hanem egy nagy érzésóriás, egy igazi élet. Szívmelengető volt az anya, Dianne Wiest játéka is. Eleinte az egyszerűsége és öregsége, majd mikor megrészegedik akkor a butussága a kedvessége és a pince jelenetben a bölcsessége és embersége.

Nagyon szép a vége. Először azt hittem hogy vége lesz az eseményre való visszaemlékezésnél, de hisz ott nincs vége a történetnek. A film csak ott fejeződhet be, mikor a pár el tud indulni a továbblépés útján és ezt gyönyörűen mutatja meg az utolsó jelenet.

Sok film fantasztikus elemekhez nyúl, vagy kiszakít bizonyos problémákat és fiktív helyzetekbe rakja, de ez a film nem. Vállalja azt, hogy megmutatja ezt a fájdalmat úgy ahogy van és ez csodásan sikerült is neki.

Rating: !Muszáj-hogy-Megnézd!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s