127 Hours (2010)

Adventure | Drama | Thriller

Rendező: Danny Boyle

Színészek:

James Franco  …         Aron Ralston

Kate Mara       …         Kristi

Amber Tamblyn         …         Megan

Trailer: 

Summa: Aron Ralston canyon mászó egy napon mikor elmegy túrázni szörnyű balesetnek lesz a részese. Bezuhan egy repedésbe és a kezét odaszorítja egy nagy kő. Ettől a pillanattól kezdődően 127 órán keresztül kísérjük Aront.

Duma: Ez egy végletekig menő film. Adott ponton eljutottam addig, hogy kikapcsolom, hogy ezt nem lehet végignézni, hogy erről miért kell filmet csinálni… Aztán túllépve a holtpontomat pozitív életérzéssel fejeztem be a filmet. Talán azzal kellene kezdeni, hogy ez egy valós történet. Tényleg létezik egy amerikai hegymászó aki ezeken a dolgokon átment.

Ami tetszett: James Franco szuper alakítása. Az a fura szerzet akit megalkot és ahogyan fenntart egy olyan film alatt amelyben nem sok minden történik, hisz a film nagy része alatt hozzá van kötve egy kőhöz. Amit lehet mindent eljátszik és részleteiben nagyon gazdagon.

Ami nem tetszett: A film a története miatt hajszállal kerülte el az unalmat. A felépítése éppen csak hogy végig fenn tudja tartani a nézőt. A story nem egy szívmelengető történet, ami adott esetben nem baj, de eljutottam addig, hogy ez már sok… Az elején a képernyő megosztás izgalmasnak indult, aztán olyan „mindegy” lett.

Díj: Jelölve van 6 oscarra: vágás, zene, dal (If I rise), forgatókönyv, legjobb film és James Franco férfi főszerep kategóriában. Hajrá!

PS: “There is no force on Earth more powerful than the will to live.”

Rating:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s