Cracks (2009)

Drama | Romance | Thriller

Rendező: Jordan Scott

Színészek:

Eva Green       …        Miss G

            Juno Temple   …        Di

            María Valverde          …        Fiamma

            Imogen Poots …        Poppy

            Ellie Nunn      …        Lily

            Adele McCann           …        Laurel

            Zoe Carroll     …        Rosie

            Clemmie Dugdale      …        Fuzzy

            Sinéad Cusack            …        Miss Nieven

Trailer: 

Summa: 1934ben vagyunk egy angliai leányintézetben. A szigorú rendszeren belül az egyik leánycsapat olyan tanárnővel büszkélkedhet, aki túllát a többi tanár korlátoltságán és az életre tanítja őket. Viszont a megszokott életük megbomlik amikor érkezik egy új lány Spanyolországból.

Duma:

– Story – A történet egyszerű, de mégsem tudsz kiigazodni rajta. A mérleg folyamatosan billeg, és nem tudod eldönteni, hogy kivel tartsál, kinek van igaza. És miközben tévelyegsz a célpontok között a film egyre mélyebbre visz, és egyre durvább dolgokat mutat meg úgy hogy nem is számítottál rá.

– Színészi játék és Karakterek – Az fokozatosan felépülő misztikus hangulat Miss G karakteréből fakad és ezt Eva Green játékának köszönhetjük. Eva Greenben van természetileg egy titokzatosság de ezt egy elegáns és rafinált játékkal még jobban felerősíti. A szerepe köré egy kéjes ködöt húz és akivel kapcsolatba lép arra mind rá ragad egy kis köd. Gondolok itt Fiammára, aki lehetne egy egyszerű spanyol lány is, de Miss G imádata teljesen megemeli és átszínezi őt. És gondolok Di-re is, aki talán a leg dinamikusabb karakter a filmben, ő váltogatja a helyét a legtöbbször és nagyon szép határozott játékkal. Brávó Juno Temple.

– Szöveg ~ Forgatókönyv – Szövegek nagyon jók. A cselekmény szépen tartogatja majd dobja be az ászait tovább és tovább csalva be bennünket a labirintusba. A csavarok és azok levezetése gyönyörűen meg van csinálva.

– Rendezés – Szerintem nagyon jó. Ahogy megteremti ezt a hangulatot, amilyen festői képekkel dolgozik és ahogy vezeti a szemünket. Le a kalappal.

– Látvány világ és Jelmez – Csodálatos képek, elbűvölő ruhák, misztikus színvilág, profi smink.

– Zene és Hang – Még ez nagyon nagy erőssége a filmnek. Csodálatos és hátborzongatóan misztikus zenéje van. A forgatókönyv dramaturgiája mellett ez a másik nagy erő amely egyre jobban behúz. Csodás az utolsó csepp Greensleeves-ig.

– Élmény – Egy nagyon ravasz film. Az orrodtól fogva vezet az utolsó levél felolvasásig és mindig átver. És mindezt úgy csinálja, hogy felépít egy olyan erős hangulatot, amelytől a film után sem tudsz szabadulni. Nagyon szép és fontos értékekről szól, rendszerben fellépő feszültségekről életről, vágyról, lázadásról és arról, hogy ezek az dolgok hogyan tudnak elcsúszni.

PS: A bevásárlás jelenet!

Rating: Jó.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s