Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Action | Comedy | Crime | Mystery | Thriller

Rendező: Shane Black

Színészek:

Robert Downey Jr.     …        Harry Lockhart

            Val Kilmer      …        Gay Perry

            Michelle Monaghan    …        Harmony Faith Lane

            Corbin Bernsen          …        Harlan Dexter

            Dash Mihok    …        Mr. Frying Pan

            Larry Miller    …        Dabney Shaw

            Rockmond Dunbar     …        Mr. Fire

            Shannyn Sossamon    …        Pink Hair Girl

            Angela Lindvall         …        Flicka

Trailer: 

Summa: Harry Lockhart azon kapja magát hogy L.A.ben van és próbaforgatásra készül. Jó kis utat tett meg a bolt-rablói posztjától. Csak a felkészítő kurzus alatt belekeveredik egy igazi gyilkosság kinyomozásába.

Duma:

– Story – Elsősorban egy szuper kezdő animációs stáblistával indul a film. Tiszta élvezet. Majd belevágunk egy olyan rafkós storyba, amelyet nem is értenénk ha nem lenne egy narrátorunk. De persze van, a főszereplő, az az Mr. Downey Jr. kissé idióta de nagyon rokonszenves karaktere. A történet olyan mint egy kígyó, folyamatosan tekereg, nem tudod hogy mi után mi következik, viszont pontos rendszer szerint halad, ami csak a végén derül ki. Minden van benne, romantikus szál, akció, bolondéria, titok. És a végén fogod a fejed hogy atyaúristen mit néztem végig, de jól fogod magad érezni.

– Színészi játék és Karakterek – Robert Downey Jr. nagyon szépet alakít, finom érzékkel hozza egyszerre a bugyuta losert és a bátor hőst. Michelle Monagham bájosan titokzatos és Val Kilmer meg nagyon fegyelmezetten meleg. Mindhármuknak nagyon szépen meg van írva a karaktere és el is játszák becsületesen.

– Szöveg ~ Forgatókönyv – És akkor most következik az amikor az egekig fogom dicsérni a forgatókönyvet és persze a regényt amely alapján készült, de főleg a forgatókönyvet. Ilyen jó szöveget, dialógusokat, szófordulatokat, ennyire frappáns cselekményszövéssel és váltásokkal rég láttam. Üde, humoros, meglepő, intelligens. Az egyik legnagyobb hajtóereje a Harry Harmony szerelmi szála, amely még csavarosabb mint maga a történet és éles váltásai folyton billentik a mérleget.

– Rendezés – Gyönyörű munka. Ahogy az egész film ki van találva, a narrátor beépítése az elcsúszó filmkockáival, minden minden okés. A legjobb film narrátori megoldás, amit valaha láttam és ez abból fakad, hogy nagyon szubjektív és a főszereplő karaktere szabja meg a stíusát. Illetve ez fordítva is működik, a narráció is rengeteget ad a Harry karakteréhez. Az EasyA jut még eszembe mint jó narrátor, de ez túltesz rajta.

– Látvány világ és Effektek – Aboszlútamente rendben van.

– Zene és Hang – Qurva jó! Izgalmas, változatos, érdekes. Mindig mikor meghallod (khm khm meghallod, tehát már ez által megelőzi a filmzenék nagy százalékát) furcsa érzést kelt benned, hogy valami történni fog, de mi? Egyszerre izgalmas és komikus.

– Jelmez és Smink – Rendben van, semmi különösen kiemelkedő…

– Élmény – Nem egy késő éjszakás film. Oda kell tedd az agyacskádat, hogy jól megértsd a filmet. Úgyhogy érdemes korábban nekifogni.

PS:Valójában súrolja az 5-öt, de legyen csak 4.

Rating: Jó.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s