Priest (2011)

Action | Horror | Sci-Fi | Thriller

Rendező: Scott Charles Stewart

Színészek:

Paul Bettany   …        Priest

            Karl Urban      …        Black Hat

            Cam Gigandet            …        Hicks

            Maggie Q        …        Priestess

            Lily Collins     …        Lucy Pace

            Brad Dourif    …        Salesman

            Stephen Moyer           …        Owen Pace

            Christopher Plummer …        Monsignor Orelas

            Alan Dale       …        Monsignor Chamberlain

            Mädchen Amick         …        Shannon Pace

Trailer: 

Summa: Az emberiség régi idők óta reménytelenül küzdött a vámpírok ellen, mígnem kifejlesztették a tökéletes harcost, a papokat. Az ő segítségükkel visszaverték a vámpír hadakat, kiürítették fészkeiket. Az emberek félelmükben városaik óriási falai mögé zárkóztak, ahol az Egyház védelmezte őket. És a papokra mivel már nem volt szükség szélnek eresztették. Csakhogy a veszély újból felüti a fejét.

Duma:

– Story – A történet egy rövid animációra épül, és egy briliánsan kitalált világot épít fel. A sci-fi jövő, az egyházi vallási világ és a vámpíros filmek formája nagyon szépen, homogén egységgé áll össze. Szerintem eredeti, izgalmas és mindenek előtt minőségien kivitelezett. Nem a folyamatában van a történetnek az értéke, hanem egészében. A világ amelyet megteremt, az ötletek amelyekkel kitalálja a jövőbeli totalitárius-egyházat, a félig klasszikus félig jövőbeli harcos-papokat. A cselekmény maga egyszerű, követhető, kitalálható, semmi váó effektus.

– Színészi játék és Karakterek – Paul Bettany-nek alapból van egy érdekesen sejtelmes hangja és erre építette fel az egész karakterét. Nem mondom, hogy rossz lett, kicsit várható volt de szép munka. Sylas szerepe után mondjuk nehéz lett volna gyökeresen mást csinálni… Viszont az érzelmi játékot nagyon finoman játsza ki, mértékkel, árnyalatokkal, ráadásul pap. Cam Gigandet felett át lehet suhanni, mondjuk a szerep is kicsit olyan, de nem igazán mutat semmit. Aki még említésre méltó az Maggie Q és nem csak a harci jeleneteiért, valamint Karl Urban az egyszerű de erős játékáért. Christopher Plummert meg nem is kell emlitsem, két percet sincs a képernyőn mégis, isteni (hogy a legtalálóbb kifejezést használjam).

– Szöveg ~ Forgatókönyv – Egy kis intro után kapunk még egy bevezetést és kezdődik is a film. Nagyon szép fokozatosan vezet be a film világába. Nagyon jók a dialógusok. Egyben érthetők, nem unalmasak, néha még a frappáns kategóriát is érintik.

– Rendezés – Nagyon jó. Képek, perspektívák, ötletek, harci jelenetek, brávó.

– Látvány világ és Effektek – Csodálatos. Ahogy felépítették a várost, az egyházat, a papok harci felszerelését. Az egész színvilágot nagyon szépen kitalálták.

– Zene és Hang – A hangok profi munka, a zene csodaszép, néha idegesítően és félelmetesen szép, ami viszont teljesen passzol a filmmel.

– Jelmez és Smink – A ruháknak a rongyossága csodálatosan talál a jövőbeli nyomorral és ezzel ellentétben a papok futurisztikus ruhái. A vámpírok meg nagyon érdekesen vannak megcsinálva, nem a klasszikus formában és mégis megvan a magasztos hatalmuk. Nyálkásak de veszélyesek.

– Élmény – Eredeti, gyönyörűen megmixelt film élmény. Egyetlen gyengéje a történet sematikussága, de ezt minden más ellensúlyozza.

PS:  Szeretem, amikor egy filmnek vagányul vannak megcsinálva a stáb listája. Ez egy olyan film. És imádtam Karl Urban kalapját.

Rating: Na, ezt nevezem!

Reklámok

One response to “Priest (2011)

  1. Visszajelzés: Priest (A pap- Háború a vámpírok ellen, 2011) | Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s