Red Riding Hood (2011)

Fantasy | Horror | Mystery | Thriller

Rendező: Catherine Hardwicke

Színészek:

Amanda Seyfried       …        Valerie

            Gary Oldman  …        Solomon

            Billy Burke     …        Cesaire

            Shiloh Fernandez       …        Peter

            Max Irons       …        Henry

            Virginia Madsen         …        Suzette

            Lukas Haas     …        Father Auguste

            Julie Christie   …        Grandmother

Trailer: 

Summa: Piroska története egy kis vérfarkas szállal megspékelve. Egy középkori erdei falu életét évek óta a Farkas tartja rettegésben, de ameddig minden holdtöltekor felajánlanak neki valamit, addig nem támad emberre. Ez most megváltozik, ugyanis megöl egy lányt és hogy a történet még jobban bonyolódjon érkezik egy vérfarkas-ölő-pap is a faluba.

Duma:

– Story – Az alap ötlet nagyon jó, hogy a meséből csináljunk filmet és az átkötéseket valamint a film egészét nagyon szépen kitalálták. A mesei elemek belelopása egyenesen frappánsra sikerül bizonyos helyeken. A falu története szépen fel van építve és lakosai jól ki vannak találva (a falu papja, a falu bolondja, a főszereplő szépségünk, a két jóképű udvarlója, barátnők stb stb). Ebben kezd el kibontakozni egy krimi, amely sajnos elég gyenge minőségűre sikeredett és sajnos elrontja az amúgy szépen felépített alaphelyzetet.

– Színészi játék és Karakterek – Amanda Seyfried nem játszik rosszul, de az ártatlanságán kívül nem igazán hoz semmit pluszba. Shiloh Fernandez nagyon erősen megformál egy gonosz és erotikus kisugárzást ami miatt le sem tudod venni róla a szemed a film végéig. Persze ő az egyik fő-suspekt emiatt. Gary Oldman karaktere szerintem nem sikerült jól, valahogy túl kétdimenziós lett, nincs igazán érzelmi oldala. A nagymama meg egy jó kis ziccer szerep volt, amelyet Julie Christie meg is oldott, kis idő alatt rafkósat alakít.

– Szöveg ~ Forgatókönyv – A cselekmény szépen indul de elveszíti az izgalmát. Ahogy kiderül hogy a Farkas emberi szeme barna, hirtelen a faluból mindenkinek barna lesz a szeme és ez jellemző a forgatókönyvre is. Hirtelen túl sok ember lesz gyanús és nem marad értéke annak hogy kit gyanúsítunk. És mivel mindenkit gyanusítunk, és tudjuk, hogy azok mind ártatlanok, előrelátható, hogy kicsit deus-ex-machinásan lesz a végén az egyik szereplő bekanyarítva tettesnek. Hát majdnem ez is történik. Újra belenézve a filmbe el vannak ejtve utalások, de azok mind nagyon gyengék és inkább bugyuta vágásnak tűnnek mint jelnek. Szépen belopták a végére a kecskegidás történet jelenetét is viszont az erőltetett happy end igazán rossz szájízt hagyott bennem. Miért nem tudtak boldogan élni a végén egyszerűen, miért kellett még megcsavarni és úgy kanyarítani vissza dupla happyendnek.

– Rendezés – Utólag mikor már tudod kicsit hamisnak érződik, de mintha már az elejétől lehetett volna látni a női rendezői kéz nyomait. Szépség, finomság, csodás képekkel megtűzdelve, kár hogy a konszisztencia kárára.

– Látvány világ, Jelmez és Effektek – Mesésen szép látványvilág, a falu házai, ahogy fel vannak építve, a lakók ruhája, az erdő fái, mind mind csodásan ki vannak találva és kivitelezve. Vagány és egyszerű Farkas. A látvány a film legerősebb pontja!

– Zene és Hang – Azt kell mondjam, hogy pocsék zene és nem csak válogatás szempontjából, hanem vágás szempontjából is. Értékelem az ötletet, hogy modern zenével ellenpontozni a középkori falu életét, de hogy ez abszolút nem sikerült az is biztos. Cáfolhatatlan példa erre a falu-buli jelenet a kukorica-csuhés Lady Gagával.

– Élmény – Elindulunk egy mesében amely izgalmasnak ígérkezik és egy gyenge szövésű krimibe érkezünk. Kár érte. Kicsit felértékelem, hisz azért egyszer csak megéri megnézni, a látványért és a szép színészekért 😉

Rating: Egyszer meg lehet nézni…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s