Where the Wild Things Are (2009)

Adventure | Drama | Family | Fantasy

Rendező: Spike Jonze

Színészek:

Max Records        …            Max

                Pepita Emmerichs               …            Claire

Catherine Keener …            Mom

Mark Ruffalo       …            The Boyfriend

James Gandolfini                …            Carol

Catherine O’Hara                …            Judith

Paul Dano             …            Alexander

Forest Whitaker   …            Ira

Chris Cooper        …            Douglas

Lauren Ambrose  …            KW

Trailer: 

Summa: Max miután összetűzésbe kerül nővérével és édesanyjával megszökik otthonról és egy érdekes mesevilágba téved, ahol az ott élő szörnyekkel el is hiteti gyorsan hogy ő a királyuk és kezdődhet a játék.

Duma:

– Story – A történet nagyon egyszerű, elvégre egy kisfiú elszökéséről szól, aki átcsöppen egy mesevilágba és ott valamilyen szinten újraéli az előző eseményeket. Amikor megcsillan ez a párhuzam akkor érdekessé válik egy kicsit a történet, de amúgy abszolút egyszerű.

– Színészi játék és Karakterek – A kis srác egyedül játszik nagyrészt a filmben, hisz a többi szereplő mind oriási mackókhoz hasonlító lények. A kisfiú viszont ügyesen is csinálja. Jól játszik a színekkel, őszinte és egyes helyeken még gyomorba is üt. A mackó-karaktereknek a sokszínűségét és a gyerek lelkivilágával húzható bizonyos párhuzamokat élveztem, mintha mindegyik mackó egy darabka lenne a kisfiúból.

– Szöveg ~ Forgatókönyv – A szöveg nem különösebben tűnt fel viszont a forgatókönyv érdemének tekinthetem a finálét, ami habár happy end de mégsem. Az eltávozás szomorú de legalább nem csöpögős, a vissza érkezés anyukához meg nincs nagy dobra verve, hanem egy egyszerű szép asztali képpel zár, ami nagyon aranyos.

– Rendezés – A legjobban az tetszett, ahogyan a film a gyerekek világának a veszélyességét, a durvaságát bemutatta. Sokszor meg is ilyedtem, hogy milyen kemény dolgokat csinálnak és aztán mennek tovább mintha semmi sem történt volna. Ez a való világban is így van, csak itt a következmények nem ennyire enyhék… Nem tudsz nyugodtan továbbsétálni egy leszakadt karral.

– Látvány világ és Effektek – A mesevilág érdekesen egyszínűre de mégis írtó szépre és hangulatosra sikeredett. A mackók házai és a nagy erőd amit megépítenek csodaszépen néz ki, és nagyon tetszett az az ötlet, hogy házaikat ágakból fonták.

– Zene és Hang – Jó.

– Jelmez és Smink – A legszebb és legkülönlegesebb ami a látványt illeti az a mackók ötlettel teli, egyedi és érdekes alakja. Rendesen tapintható annyira gyerek-barát anyagból készültek.

– Élmény – „Valamiért többet vártam, de végül is nem bántam meg” élményt nyújt 🙂

Rating: Egyszer meg lehet nézni…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s